Головна  →  Новини  →  23 вересня 2013

У Шевченківському районі відбулися урочистості з нагоди Дня партизанської слави

У Шевченківському районі відбулися урочистості з нагоди Дня партизанської слави

23 вересня 2013 року у Шевченківському районі міста Києва відбувся «Ритуал пам'яті» з нагоди відзначення Дня партизанської слави. У заході взяли участь керівник апарату Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Віталій Царан, начальник управління праці та соціального захисту населення Тетяна Зінченко, представники Київської торгово-промислової палати Микола Засульський, ветеранський актив району, колишні партизани та підпільники, трудові колективи та учні школи № 91 Шевченківського району міста Києва. Учасники заходу поклали квіти до пам'ятника Героя Радянського Союзу - партизанки Зої Космодем'янської.

Зі словами вдячності до колишніх партизанів, підпільників, ветеранів та учасників війни звернувся керівник апарату Шевченківської РДА Віталій Царан. Він розповів історію партизанського руху та наголосив на тому, що антифашистський опір Українського народу - це історія героїзму і жертовності і святий обов'язок прийдешніх поколінь берегти пам'ять про мужність оборонців і визволителів рідної землі. Віталій Павлович побажав ветеранам міцного здоров'я на довгі роки, бадьорості духу, мирного неба та родинного затишку.
Перед присутніми виступили голова ради ветеранів Шевченківського району міста Києва Авдєєнко Микола Дмитрович та інші ветерани партизанського руху. Ветерани поринули у спогади буремних воєнних років, згадали сміливу дівчину Зою Космодем’янську, її незламний подвиг, а також тих, кого немає з нами - людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували життя для перемоги.
 
Перейти до спискуВерсiя для друку