Головна  →  Новини  →  28 липня 2014

Заклади освіти Шевченківського району міста Києва готуються до нового навчального року

З метою своєчасного та організованого початку нового навчального року підготовлено розпорядження Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації "Про підготовку навчальних закладів Шевченківського району до нового 2014-2015 навчального року».
Наразі у цій галузі дуже багато роботи. На підготовку до нового навчального року передбачено всього 3529,3 тис.грн. Зокрема, ці кошти підуть на відновлення ДНЗ № 430; капітальний ремонт харчоблоків з заміною технологічного обладнання всього (СЗШ № 1 та ДНЗ № 159); капітальний ремонт спортивного майданчику гімназії № 48; реконструкцію спеціалізованої школи № 24; - капітальний ремонт даху гімназії № 172 "Нивки"; капітальний ремонт даху та фасаду ЦТ "Шевченківець"; обстеження та капітальний ремонт будівлі СЗШ № 95 та СШ № 135; капітальний ремонт електромереж СЗШ № 169; капітальний ремонт вентиляційної системи харчоблоку з заміною газового обладнання ДНЗ № 110; капітальний ремонт будівлі СШ № 24.

Станом на 22.07.2014 профінансовано 15 % від запланованих видатків.

Одночасно з підготовкою до нового навчального року здійснюється підготовка закладів освіти до опалювального сезону. Тут на підготовку передбачено 666,8 тис. грн. Ці кошти заплановано використати на наступні роботи:
- підготовка теплового господарства згідно вимог АЕК „Київенерго" для отримання актів готовності обладнання до опалювального сезону 91 закладу;
- державна повірка та ремонт 61 лічильників теплової енергії;
- щомісячне технічне обслуговування лічильників теплової енергії по 97 закладам;
- щомісячне технічне обслуговування та профілактичні роботи на модульних індивідуальних теплових пунктах на 87 об'єктах;
- щомісячне технічне обслуговування та профілактичні роботи інженерних мереж ЦО, ГВП, ХВП, каналізації на 97 об'єктах.

У освітній мережі міста Шевченківського району Києва функціонує 52 загальноосвітніх навчальних закладів. Тут збережена мережа спеціальних класів та класів з інклюзивною формою навчання. Водночас дошкільні навчальні заклади району укомплектовані понад норму: на 100 місць - 113 дітей. Але у 2014 році передбачається відновити 3 групи у дошкільних навчальних закладах на 60 місць. Також, з метою створення нових місць для здобуття дітьми 5-ти річного віку дошкільної освіти в Шевченківському районі відкрито короткотривалі дошкільні групи на базі приміщень 3 загальноосвітніх шкіл.

За інформацією управління освіти Шевченківської РДА станом на 22.07.2014 до закладів освіти району влаштовано 94 дитини зі східних регіонів України та Криму.

Перейти до спискуВерсiя для друку