Головна  →  Новини  →  25 липня 2014

Головний подарунок для дитини - любляча родина!

Головний подарунок для дитини - любляча родина!

Новий дитячий будинок сімейного типу сьогодні відкрили по провулку Шишкінський, 6-8. Там проживатимуть 5 дітей-сиріт (три юнака та дві дівчинки) разом з батьками-вихователями Федорови - Андрій Геннадійович та Олександра Петрівна.

Сьогодні простора, затишна квартира прикрашена різнокольоровими кульками. Біля дверей сором'язливо виглядають підлітки Антон, Віктор та Денис. Дівчат вдома немає, одна здає екзамени, інша - на відпочинку. У приміщенні увагу привертає затишна атмосфера - нові меблі, свіжий ремонт та запах пирогів. Тут сьогодні чекали на поважних гостей. Привітати нову Шевченківську родину з новосіллям приїхав голова Шевченківської РДА Петро Пантелеєв, його заступник з гуманітарних питань Віктор Давиденко, депутат Київради Олександр Бродський, представники районної та міської служби у справах дітей та родина першого дитячого будинку сімейного типу в Шевченківському районі Фисоченків. Спонсори та меценати також завітали на свято, аби привітати родину Федорових із новосіллям та вручили батькам-вихователям подарунки.

«Є багато причин, з яких діти та підлітки не можуть виховуватись у біологічній сім’ї, але разом з тим діти потребують повсякчас батьківської уваги, сімейного затишку та виховання кожну хвилину життя! Завдяки бажанню родини Федорових, наполегливої праці районної Служби у справах дітей, турботі спонсорів 5 підлітків отримали головний подарунок: нову сім’ю, батьківську увагу, сімейний затишок та любов» - зазначив голова Петро Олександрович. - «Велике всім спасибі за конкретні дії та кроки назустріч дітям. Будемо й надалі працювати задля того, аби на похмурому небі, де – не – де виблискували такі щасливі промінчики сонця - родини, які наповнюють картину нашого життя особливим світлом, вселяють впевненість у наші серця на краще майбутнє».

Петро Олександрович вручив символічний ключ та ключі від нового помешкання батькам дитячого будинку сімейного типу, а також подарунок, який обов’язково знадобиться родині у господарстві.

«У мене є досвід роботи з дітьми, працюю сімейним вихователем в Центрі захисту дітей «Наші діти». І це найкраще, що можу зробити для суспільства та Бога, – додала мама нової сім’ї пані Олександра.

Другий будинок сімейного типу має чотири затишні кімнати, простору кухню та коридор. Загальна площа приміщення – понад сто п’ятдесят  квадратних метрів. Створення такого будинку обійшлося місту та району у 375 тис. грн.. Але ці кошти - мізер у порівнянні  з тим, що дітлахи знайшли щастя бути в родині, мають можливість сказати слово «мамо», «тато», звернутися за допомогою до близької людини, поділитися радістю та горем.

Міська та районна влада на цьому зупинятися не буде. В найближчий час планується передати міській Службі у справах дітей 12 квартир для нових форм сімейного типу.

Перейти до спискуВерсiя для друку