Головна  →  Новини  →  16 вересня 2013

Підготовка до опалювального періоду проходить без відхилення від графіків

У рамках підготовки до опалювального сезону фахівці «Київенерго» здійснили капітальний ремонт 1 енергоблоку ТЕЦ-6 і 3 енергоблоку ТЕЦ-5, відремонтували 583 водогрійних і парових котлів, а також 2134 теплових пунктів та 16 насосних станцій. Закінчились гідравлічні випробування тепломереж. Зокрема, проведено випробування 51 магістралі і мереж від 159 районних і квартальних котелень. Усього з початку 2013 року фахівці енергопостачальної компанії замінили більше 38 км. тепломереж. Про це під час розширеної апаратної наради КМДА повідомив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.
Крім того, здійснено значний обсяг робіт щодо підготовки електричного блоку. Зокрема, відремонтовано 72,5 км. повітряних ліній електропередачі 0,4-110 кВ, 41 силовий трансформатор, 510 трансформаторних і розподільчих станцій, 1574 кабельних ліній 0,4-35 кВ.
«Незважаючи на всі складнощі, пов’язані із заборгованостями перед ПАТ «Київенерго», підготовка до опалювального періоду проходить без відхилення від графіків. До початку опалювального періоду всі роботи з підготовки до зими будуть виконані», – повідомив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.
Він також проінформував, що для енергетиків одним із ключових факторів стабільного входження в опалювальний сезон є своєчасність розрахунків клієнтів за спожиту електричну та теплову енергію. Зокрема, станом на 1 вересня 2013 року загальна заборгованість споживачів за спожиту електроенергію перед компанією становить 935,5 млн. гривень.
Не менш складна ситуація, за словами Олександра Фоменка, і щодо заборгованості за спожиту теплову енергію. Так, станом на 1 вересня поточного року загальна заборгованість споживачів за теплову енергію перед компанією становить 1,478 млрд. грн.
Несвоєчасна компенсація різниці в тарифах у розмірі 1,4 млрд. грн. та наявна заборгованість споживачів за спожиту теплову та електричну енергію перед компанією стали причиною заборгованості «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз України». Так, станом на 1 вересня загальна заборгованість компанії перед «Нафтогаз України» складає 2,1 млрд. грн.
«Енергетики виконують свої зобов’язання перед киянами та містом, завершуючи всі роботи з підготовки до осінньо-зимового періоду згідно попередньо встановлених термінів. У свою чергу ми звертаємося до споживачів-боржників з проханням виконати і свої зобов’язання перед компанією – погасити наявну заборгованість за спожиту електроенергію і тепло. Адже лише в такому випадку «Київенерго» зможе погасити борги перед «Нафтогаз України», забезпечивши, таким чином, стабільну роботу столичного енергокомплексу», – зазначив генеральний директор «Київенерго» Олександр Фоменко.

Перейти до спискуВерсiя для друку