Головна  →  Новини  →  25 серпня 2016

Чарівна поезія і проза до Дня незалежності України

У читальній залі бібліотеки ім. Лесі Українки було відзначено День незалежності України. За останні 25 років наша країна пройшла тернистий шлях свого розвитку: від тотального зубожіння населення в середині 90-х до Помаранчевої революції, Майдану та війни з Росією.

Учасниками цьогорічного заходу було переглянуто роздуми Івана Драча - письменника, першого голови НРУ, одного із активних учасників здобуття незалежності про те, чому незалежність здобували романтики, а скористалися нею партократи, про роль Народного Руху України у становленні державності, про те, що є найбільшим гальмом розвитку демократичної України.
Письменниця Тетяна Пишнюк поділилася своїм баченням незалежності нашої країни та зачитала уривок зі свого нового роману.
На заході також була присутня молода талановита поетеса Богдана Гайворонська, яка народилася в Алчевску, виросла і жила в Луганську і наразі, у зв'язку з подіями на Сході, втратила свою малу батьківщину. Нещодавно її обрано секретарем по роботі з молоддю Національної спілки письменників України. В творчому доробку Богдани - поезії "Тоненькі промені моїх весняних віршів..." та "Геніальні твори", якими вона поділилася з аудиторією.
Ведучим вечора був письменник Василь Іванович Фольварочний.
Перейти до спискуВерсiя для друку