Головна  →  Новини  →  13 вересня 2013

Відбулась розширена нарада директорів загальноосвітніх навчальних закладів

11 вересня 2013 року  в залі Малої Софії Національного заповіднику "Софія Київська" (вул. Володимирська, 24) відбулась нарада директорів загальноосвітніх навчальних закладів району за участю голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Зіміна Сергія Георгійовича, заступника голови Давиденка Віктора Івановича, начальника управління освіти Шевченківського району Ярової Євгенії Валентинівни, начальника Інспекції навчальних закладів Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації Загорулько Галини Володимирівни та директорів освітніх закладів району .

Першим слово взяв голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Зімін Сергій Георгійович. Він привітав всіх присутніх з початком нового навчального року та побажав освітянам міцного здоров’я, творчого натхнення у вихованні школярів.

Сергій Георгійович зазначив, що у новий навчальний рік район увійшов з високими результатами. На сучасному освітянському просторі Шевченківський район стабільно посідає передові позиції.  Ми маємо один із кращих результатів по місту та  по Україні з зовнішнього незалежного оцінювання.  За підсумками аналізу результатів зовнішнього незалежного оцінювання район посів 2 загальнорейтингове місце серед районів столиці після Печерська.

Голова зазначив, що до  початку  2013 – 2014  навчального  року   відкрито  6 груп на 92 місця  та  додаткову  групу  з  інклюзивною  формою навчання для дітей  із  Синдрпомом  Даунга  у  ДНЗ № 488.  До початку нового навчального року відкрито класи з інклюзивним навчанням у СШ № 41, СШ №28, продовжують функціонувати спеціальні класи для дітей з вадами здоров'я у СШ № 139, СЗШ №199. Організовано індивідуальне навчання для дітей, які перебувають на лікуванні в дитячій лікарні ОХМАТДИТ (6 учнів) та дітей, які тимчасово перебувають у Київському слідчому ізоляторі (14 учнів).

На високому рівні заклади освіти підготувалися до нового навчального року та опалювального сезону, під час об’їздів ми побачили оновлені навчальні кабінети, групові приміщення, харчоблоки, ігрові майданчики та стадіони, облаштовані території у ліцеї № 38, гімназії № 48, гімназії ім. М. Драгоманова, гімназії № 172, у школі № 102, 82, у дошкільних закладах № 169, 645, 140.

Ми маємо прагнути до того, щоб наші діти отримували якісну конкурентноспроможну освіту. Освіту, яка була б інтегрована в європейський і світовий освітній простір. Глава держави також ставить завдання приділяти значну увагу розвитку дошкільного виховання.

Європейська інтеграція для України - це усвідомлена модель суспільного розвитку, вибір способу життя людини, шлях до розширення кола її можливостей.

Сергій Георгійович наголосив, що на сьогодні першочерговим завданням української освіти є якнайшвидша адаптація до єдиних європейських освітянських критеріїв і стандартів.  Освітні трансформації, що впроваджуються в Україні, - це не лише система використання кредитно-модульної системи навчання, рівні, експерименти, рейтинги тощо, а передусім нова філософія освітньої діяльності, нові принципи організації навчального процесу, нові технології опанування знань.

Крок у європейську інтеграцію не можливий без оволодіння сучасними можливостями ІКТ. До єдиної світової Інтернет мережі  вже сьогодні долучилися СШ № 49, СШ № 53, СШ № 155, ліцей № 38, гімназії № 48 та НПУ ім.. М. Драгоманова.

 

Завершуючи виступ очільник району звернувся до освітян: «Шановні освітяни! Попереду на нас чекає велика робота. В освіті нема місця байдужим і випадковим людям. Покладаюся на ваші мудрість, професіоналізм і терпіння. Вірю, що разом ми зможемо реалізувати непрості завдання, що стоять перед сучасною українською освітою. Зичу, щоб кожен ваш день був  сповнений радістю, щастям та теплом людської подяки за добрі справи. Також хочу подякувати вам, шановні керівники, за  важкий труд, який дає такі високі результати, якими може пишатися не тільки наш район, але і столиця нашої держави м. Київ.

Продовжила нараду начальник Інспекції навчальних закладів Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації Загорулько Галина Володимирівна. Вона доповіла про Порядок державної атестації загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва.

Галина Володимирівна зазначила, що порядок проведення атестації навчальних закладів  затверджено наказом Міністерства освіти і науки від 24.07.2001 N 553, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 8 серпня 2001 р. за № 678/5869 «Про затвердження Порядку державної атестації загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів (із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства освіти і науки N 658 від 16.08.2004 ).  Також начальник інспекції довела до відома присутнім інформацію про порядок проведення атестації в навчальному закладі, дії перевіряючих та про всі необхідні документи, які потрібно підготувати директорам шкіл. 

Завершуючи виступ, Галина Володимирівна звернула увагу присутніх на те, що інформація щодо атестації навчальних закладів розміщена на веб-сайтах:

  1. Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київради (КМДА) http://www.guon.kiev.ua (сторінка «Атестація»)
  2. Державної інспекції навчальних закладів України  http://dinz.gov.ua

Далі інформувала всіх присутніх начальник управління освіти Шевченківського району Ярова Євгенія Валентинівна.

Свою доповідь Євгенія Валентинівна розпочала з аналіз результатів ЗНО-2013, зазначивши, що 21 % наших випускників на випробуваннях з української мови показали високий рівень знань ( по Києву цей показник складає -17%, по Україні – 11%).

Наші випускники  отримали 7 сертифікатів з зовнішнього незалежного оцінювання з найвищим показником – 200 балів.

 За підсумками аналізу результатів зовнішнього незалежного оцінювання з предметів ми посіли 2 загальнорейтингове місце серед районів столиці після Печерська.

 

11 учнів району посіли призові місця на Всеукраїнському етапі учнівських олімпіад з базових дисциплін, 7 – стали переможцями Всеукраїнського етапу конкурсу – захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. За результатами роботи з обдарованою учнівською молоддю район вдесяте поспіль нагороджений Перехідною відзнакою «Золота сова». Трьом учням району призначена стипендія Президента України, 11 учнів рекомендовано на стипендію Київського міського голови.

Начальник управління освіти зазначила, що належним чином освітяни району підготувалися до нового навчального року. 1 вересня за парти сіли 20478, що на 250 учнів більше у порівнянні з минулим роком, з них 2015 першокласників. «До нового навчального року всі загальноосвітні заклади підготувались на належному рівні, зроблено майже все, що задумали. Якщо недоліки є, то виправлятимемо їх по мірі можливості, але обов’язково прикладемо максимум зусиль,» - зазначила Євгенія Ярова.

В завершення свого виступу Євгенія Валентинівна подякували всім присутнім за сумлінне виконання своїх обов’язків, та побажала наснаги педагогам у вихованні майбутнього покоління.

Перейти до спискуВерсiя для друку