Головна  →  Новини  →  12 вересня 2013

В районі проведуть гру «Юний рятувальник»

003.jpgЗ нагоди відзначення в Україні Дня рятівника, який щорічно відзначається 17 вересня, в Шевченківському районі міста Києва заплановано проведення гри-випробування „Юний рятувальник” з учнями старших класів загальноосвітніх навчальних закладів району. Гра-випробовування відбудеться 13 вересня 2013 року на базі СДЮШОР № 6 (стадіон „Піонер”, вул. Академіка Туполєва, 22-д).
Початок змагань:12.30 - 13.00 (орієнтовно).

Кожна людина у випадках аварій, катастроф і стихійного лиха повинна вміти захистити себе, свою сім’ю і надати допомогу потерпілим. Необхідності цього вимагає саме життя, наша дійсність.

Науково-технічний прогрес значно збільшив можливості виробництва, але приніс з собою техногенну та екологічну небезпеку для людини і довкілля. Ось чому кожен з нас повинен багато знати і вміти в ім’я збереження здоров’я і життя та навчити цьому дітей та молодь.
Метою заходу є: безпека життя і здоров’я дітей та молоді Шевченківського району; встановлення взаємодопомоги і виручки між дітьми та їх колективами; пропаганда серед дітей та молоді здорового способу життя, залучення їх до навчань з питань цивільної захисту, орієнтування у надзвичайних ситуаціях, повсякденному житті, а також пропаганди і популяризації основ безпеки життя.
Гра-випробування розвиває здібності молодої людини бачити, чути, запам’ятовувати важливе, вчить навичкам орієнтації в різних життєвих та надзвичайних ситуаціях, долати труднощі та перешкоди;передбачає проходження етапів на дистанціях, які складаються з природних та штучних перешкод, виконання технічних та практичних завдань, а також виконання спеціальних завдань з використанням спеціального спорядження, яке полегшує та прискорює рух, забезпечує безпеку.
Завдання естафети: за допомогою різних ігрових життєвих ситуацій сприяти формуванню комплексу навичок та вмінь діяти індивідуально та колективно в різних екстремальних ситуаціях, виховувати працелюбність, чесність, відвагу, дисциплінованість, увагу до ближнього, розвивати та вдосконалювати фізичний розвиток дитини, здатність приходити на допомогу.
У змаганнях беруть участь команди загальноосвітніх навчальних закладів району, до складу яких залучаються старші групи учнів 14 - 16 років та складаються з керівника та 11 учасників (8 хлопців, 3 дівчат).
Керівники команд (педагоги, тренери) супроводжують учасників та несуть повну відповідальність за життя, здоров’я та дотримання заходів безпеки під час переїзду до місця проведення, безпосередньо під час проведення гри-випробування та повернення до школи.

Перейти до спискуВерсiя для друку