Головна  →  Оголошення  →  11 квітня 2023

Звіт про підсумки результатів громадського обговорення питання щодо перейменування бібліотеки імені В. Дубініна для дітей та присвоєння їй ім’я Дмитра Білоуса

З 17 січня по 17 березня 2023 року в Шевченківському районі м. Києва проходило громадське обговорення ініціативи колективу бібліотеки імені В. Дубініна для дітей ЦБС Шевченківського району м. Києва щодо її перейменування та присвоєння даній бібліотеці імені Дмитра Білоуса - українського поета, сатирика, перекладача, члена Спілки письменників України, член-кореспондента та почесного академіка Академії педагогічних наук України.

Долучитися до обговорення мав змогу кожен киянин, подавши свої пропозиції та зауваження в письмовій або електронній формі до Централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Києва.

У обговоренні взяли участь вчителі шкіл мікрорайону, батьки читачівдітей, жителі м. Києва та Шевченківського району столиці.

За результатами обговорення кияни підтримали перейменування бібліотеки імені В. Дубініна для дітей та присвоєння їй ім’я Дмитра Білоуса: «ЗА» - 147.

Зокрема, всього отримано 148 звернень від учасників громадського обговорення. З них: 94 - електронних звернення («за» - 93, «проти» - 1); 54 – в підсумку опитування в бібліотеці («за» -54).

За підсумками громадського обговорення були проведені розширені загальні збори трудового колективу бібліотеки імені В. Дубініна для дітей ЦБС Шевченківського району м. Києва за участю представників бібліотек Шевченківського району м. Києва, управління культури Шевченківської районної в м. Києві державної адміністрації та жителів Шевченківського району, які відбулися 11.04.2023 року.

На зборах було ухвалено: підтримати пропозицію колективу бібліотеки ім. В. Дубініна для дітей щодо перейменування бібліотеки імені В. Дубініна для дітей ЦБС Шевченківського району м. Києва на бібліотеку імені Дмитра Білоуса для дітей.

Перейти до спискуВерсiя для друку