Головна  →  Новини  →  4 серпня 2022

Ветерани та члени їх сімей, які мають статус ВПО, можуть отримати до 20 тисяч гривень відшкодування за товари для свого бізнесу

Ветерани або члени сімей учасників бойових дій, які є фізичними особами-підприємцями або самозайнятими особами, стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО) і мають підтвердження цього статусу, можуть отримати грошове відшкодування за товари, придбані для ведення власної справи. Відповідний спеціальний проєкт із мікрофінансування запровадив Український ветеранський фонд у зв’язку з повномасштабною агресією рф.

Зокрема, грошове відшкодування на придбані товари та обладнання для своїх ФОПів можуть отримати учасники бойових дій, які не на службі, їхні дружини, чоловіки, матері, діти, батьки ветеранів і ветеранок, які мають статус ВПО. Після заповнення заявки і завантаження всього пакету документів разом із чеками на покупку вони мають можливість отримати відшкодування від держави на суму до 20 000 гривень включно.

Кроки для отримання цієї одноразової фінансової підтримки:

1. Зібрати копії необхідних документів:
– паспорт;
– довідку ВПО;
– виписку або витяг з ЄДР про статус ФОП або самозайнятої особи;
– підтвердження статусу ветерана війни або статусу члена сім’ї ветерана війни;
– чеки або накладні на покупку товарів після 24 лютого 2022 року для роботи бізнесу (придбане обладнання має відповідати КВЕДам ФОПа, тобто якщо ви володієте автомайстернею, але придбаєте садове обладнання, таку покупку вам не відшкодують).

2. Надіслати свою заявку з документами через аплікаційну форму – https://20000.mva.gov.ua/. Покрокова інструкція, як подати заявку – за посиланням: https://youtu.be/M2yKMc0tGzY.

3. Отримати відповідь від Фонду (за результатами перевірки пакету документів). Протягом 10 днів після схвалення заявки можна отримати гроші за товари і послуги, придбані для бізнесу після 24 лютого.

Детальніша інформація щодо такої підтримки – на офіційному сайті Фонду https://veteranfund.com.ua/, а також на його сторінці в мережі Facebook.

За інформацією: https://kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку