Головна  →  Новини  →  21 лютого 2022

У Києві планують створити ландшафтний заказник «Гора Юрковиця»

У Києві планують оголосити ландшафтним заказником місцевого значення гору Юрковицю. Територія розташована між вулицями Кирилівською, Нижньоюрківською, Отто Шмідта, Татарською, Нагірною та Богуславським узвозом.

За словами депутата Київської міської ради, члена постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Дмитра Банаса, враховуючи численні прохання мешканців міста, розроблено проєкт рішення щодо створення ландшафтного заказника «Гора Юрковиця» та закріплення за ним охоронного статусу.

«Наразі частина вказаної території обліковується за комунальними підприємствами по утриманню зелених насаджень Подільського та Шевченківського районів Києва. Крім того, на земельній ділянці розташована пам’ятка археології – городище й могильник IX–XIII століття. Статус окресленої території загалом не визначений, що уможливлює неналежне використання історичних угідь», – зазначив Дмитро Банас.

Депутат додав, що статус ландшафтного заказника з чітко визначеними межами дозволить вберегти гору від можливих забудов та іншого небажаного втручання.

За інформацією: https://kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку