Головна  →  Новини  →  18 лютого 2022

В бібліотеці ім. І. Котляревського відбулась творча зустріч з поетом Майдану Василем Ковтуном та «голосом Майдану» Володимиром Гонським

17 лютого, напередодні Дня Героїв Небесної Сотні, в бібліотеці ім. І. Котляревського  зібралися школярі Школи № 97 ім. Олени Теліги, щоб вшанувати пам’ять загиблих під час мирних протистоянь Революції Гідності. Більше фото тут.

Захід розпочали з хвилини мовчання на знак вшанування пам'яті всіх полеглих Героїв Небесної Сотні та захисників Української Незалежності на Сході України.

Бібліотека надзвичайно рада, що на цю зустріч завітали почесні гості -

Василь Ковтун - український поет і волонтер, який брав участь в подіях 2013-2014рр., неодноразово виступав зі сцени Майдану, де декламував власні патріотичні вірші. З початку війни неодноразово в складі волонтерських творчих груп і колективів виїздить на фронт для підтримки українських воїнів. Автор збірки патріотичної поезії «Дорогою через Майдан».

Володимир Гонський - заслужений діяч мистецтв України, бард, публіцист, ведучий сцени Майдану. Його книга «Людина і нація. Час воїнів» на Першому Міжнародному конкурсі українських письменників «Козацька балачка» була визнана найкращим твором, що пропагує національну ідею, пробуджує національну гідність та свідомість.

Затамувавши подих, восьмикласники слухали розповіді гостей про Революцію Гідності, Героїв Майдану. Ці тривожні спогади не лишили нікого байдужим,викликали шквал емоцій. і навіть сліз...

Такі патріотичні заходи потрібні в першу чергу молодому поколінню, аби вони з перших вуст від учасників буремних подій нашої історії дізнавалися правдиву, не викривлену інформацію.

Пан Василь прочитав свою патріотичну поезію, вона неймовірна, щира. А пан Володимир виконав кілька пісень, а всі в залі підхопили і заспівали гуртом! Ох, яка атмосфера панувала в цей час! Просто не передати словами, до мурах і до сліз! Це зайвий раз підтверджує те, що наша молодь - найкраща, наші поети та музиканти - найталановитіші!

Перейти до спискуВерсiя для друку