Головна  →  Новини  →  18 лютого 2022

У Києві планують затвердити новий Порядок ініціювання та надання дозволу на створення органу самоорганізації населення

У Київській міській раді планують затвердити новий Порядок ініціювання та надання дозволу на створення органу самоорганізації населення в місті Києві.

Такий проєкт рішення підтримали на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань регламенту, депутатської етики та запобігання корупції.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, створення органів самоорганізації населення є одним з етапів децентралізації – це допомагає консолідувати територіальну громаду та налагодити співпрацю з органом місцевого самоврядування.

«Створення органів самоорганізації населення сприяє залученню мешканців столиці до участі в розв’язанні локальних завдань міста та налагодженню двосторонньої комунікації між киянами та міською владою. Депутатський корпус спільно з керівництвом ОСН представляють інтереси мешканців будинку, вулиці, кварталу, мікрорайону, району в Київській міській раді та її виконавчих органах. Представницькі органи сприяють розвитку міста, оскільки їх делегати долучаються до заходів щодо охорони навколишнього природного середовища, проведення робіт з благоустрою та капітальних ремонтів, охорони культурної спадщини. ОСН також здійснюють контроль за наданням житлово-комунальних послуг та якістю виконання ремонтних робіт у будинках», – зазначив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради наголосив, що дозвіл на створення органу самоорганізації населення надає Київська міська рада.

«Для того, щоб ініціювати створення ОСН представники громади мають провести збори. Згодом направити відповідні документи до Київської міської ради. Проєкт рішення про надання або відмову у наданні дозволу на створення органу самоорганізації населення розглядається депутатським корпусом на черговому пленарному засіданні. Легалізація органу самоорганізації населення є обов'язковою і здійснюється шляхом його реєстрації або повідомлення про заснування», – повідомив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради додав, що згідно з проєктом рішення Київська міська державна адміністрація буде здійснювати ведення Єдиного реєстру органів самоорганізації населення в місті Києві.

За інформацією: https://kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку