Головна  →  Новини  →  8 лютого 2022

Зміцнення штабу територіальної оборони Шевченківського району


8 лютого 2022 року в Шевченківській районній в місті Києві державній адміністрації проведено збори за участі представників 112-ї окремої бригади територіальної оборони та працівниками підпорядкованих комунальних підприємств. Більше фото тут.

Присутні: т.в.о. голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Поповцев, керівник апарату Шевченківської райдержадміністрації Віталій Царан, підполковник Збройних сил України, командир батальйону територіальної оборони Шевченківського району Віктор Юшко та працівники підпорядкованих комунальних підприємств, установ, організацій.

Мета зустрічі: добровільне формування територіальної громади, створення підрозділу для виконання завдань територіальної оборони району.

Віктор Юшко доповів, що у територіальній обороні є місце для кожного, хто бажає бути готовим захистити себе, свою домівку, родину, місто і країну. Завдяки укомплектуванню бригад територіальної оборони резервістами та їх завчасній підготовці терміни готовності можливо скоротити до 24 годин.

Присутні на зборах отримали інформацію стосовно вступу до підрозділів територіальної оборони міста Києва та укладання контрактів резервістів територіального резерву.

У територіальній обороні проводяться заняття з тактичної, вогневої, інженерної, військово-медичної підготовки, підготовки зі зв’язку, топографії та інше.

Контракт у резерві передбачає виконання завдань за призначенням, зокрема:

  • оборона столиці та захист громади Києва у разі збройної агресії проти неї
  • участь у захисті населення та довкілля у разі надзвичайних ситуацій
  • участь у підготовці громадян України до національного спротиву
  • охорона та оборона стратегічних об’єктів, об’єктів інфраструктури та комунікацій столиці, органів державної та місцевої влади
  • участь у боротьбі з диверсійно-розвідувальними силами та незаконними збройними формуваннями
  • участь у забезпеченні громадської безпеки і порядку в місті.
  • Докладніше ви можете дізнатися про завдання територіальної оборони із Закону України «Про основи національного спротиву».

Резервістом Територіальної оборони може стати будь-який громадянин України віком від 18 до 57 років незалежно від статі, навіть без досвіду служби у війську та перебування на обліку у військовому комісаріаті.

Перейти до спискуВерсiя для друку