Головна  →  Новини  →  8 лютого 2022

Громадська рада Шевченківського району ініціює створення Реєстру скульптур та арт-об’єктів центрального району столиці

8 лютого відбулася робоча зустріч в приміщенні Шевченківської райдержадміністрації з питання розгляду ініціативи громадськості району щодо створення Реєстру скульптур та арт-об’єктів.

В нараді взяли участь керівник апарату Шевченківської райдержадміністрації Віталій Царан, голова Громадської ради Шевченківського району Марина Соловйова, заступник голови Громадської ради Андрій Дибкалюк та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

 

За словами представників Громадської ради ініціатива полягає в розробці та забезпеченні функціонування відповідної платформи, де містилася б загальна інформація про наявний арт-об’єкт, зокрема: про автора скульптури, дати встановлення, місця розташування, опис та мета та інша корисна інформація.

Окрім цього обговорювалося питання щодо реставрації тих об’єктів, що зазнали акту вандалізму, а також питання безоплатної передачі їх до комунальної власності територіальної громади міста Києва й до сфери управління райдержадміністрації з подальшим визначенням балансоутримувача.

Сторони домовилися детальніше опрацювати питання організації та реалізації зазначеного проєкту.

Перейти до спискуВерсiя для друку