Головна  →  Новини  →  8 лютого 2022

Уперше в Києві провели навчання повного складу 112 бригади територіальної оборони, участь у яких одночасно взяли 9 батальйонів

Уперше в Києві провели навчання повного складу 112 бригади територіальної оборони, участь у яких одночасно взяли 9 батальйонів. Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

Навчання проходили, як завжди, у вихідні дні. Зокрема, у суботу, 5 лютого, на території навчального центру, який КМДА визначила для тренувань 112 окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України. На десятьох навчальних майданчиках учасники одноденних зборів вивчали основи орієнтування на місцевості, принципи роботи радіообладнання та шифрування повідомлень, відпрацьовували індивідуальні бойові навички, тактику та домедичну допомогу в умовах ведення бою, навчалися основним принципам поводження з вибуховими пристроями.

«У разі провокацій або відкритої агресії ворог зустріне спротив на кожному перехресті та мосту, адже в кожному районі Києва його будуть готові зустріти сили тероборони, – зазначив під час навчань командир 112 окремої бригади, підполковник Олександр Павлій. – Такі ж підрозділи укомплектовують, навчають та готують до розгортання в інших містах та областях країни. Також хотів би зазначити, що київська міська влада та районні в місті Києві державні адміністрації ідуть назустріч 112 бригаді щодо розв’язання майже всіх питань, і ми за це дуже вдячні».

Крім постійного складу батальйонів тероборони та резервістів, збори відвідали близько 80 новачків-рекрутів, серед яких було багато жінок. Взяли участь у заняттях і депутати Київської міської ради та працівники Департаменту муніципальної безпеки КМДА.

За словами інструкторів, за підсумками занять чимало рекрутів висловили бажання укласти контракт резервіста територіальної оборони.

Телефон гарячої лінії: (063) 651-44-46.

За інформаціє: https://kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку