Головна  →  Новини  →  7 лютого 2022

В бібліотеці ім. С. Васильченка для дітей відбувся онлайн захід літературна подорож - «Для великої душі не існує дрібниць» (до 210-річчя від дня народження Чарльза Діккенса, англійського прозаїка)

7 лютого 1812 – народився англійський письменник, один із найпопулярніших романістів вікторіанської епохи, відомий політичний агітатор Чарльз Діккенс в сім’ї службовця фінансового управління морського відомства. Народився майбутній літератор у великій родині. У його батьків було восьмеро дітей, з яких він був майже найстаршим.Більше фото тут.

Слава Чарльза Діккенса гриміла по всьому англомовному світу ще за життя цього знаменитого письменника. Його творчість не залишилася непоміченою— твори Діккенса перекладались на безліч мов, так і в наші дні регулярно виходять чергові їх видання.

Твори Діккенса багато разів ставали об’єктами екранізацій. Всього фільмів, мультфільмів та серіалів за мотивами його творчості було знято близько ста вісімдесяти.

 Більшість цих творів є в фондах нашої бібліотеки.

Також ви можете скористатись зведеним «Електронним каталогом ЦБС Шевченківського району м. Києва» http://shevcbs.kiev.ua/elektronnyj-katalog/, або «Електронним каталогом ЦБ ім. Т.Г.Шевченка для дітей м. Києва» http://zra.kiev.ua:8081/MarcWeb/

 

Перейти до спискуВерсiя для друку