Головна  →  Новини  →  26 січня 2022

В бібліотеці ім. М. Костомарова відбувся вечір-реквієм «Життя і смерть в епоху Голокосту»

До  Дня пам’яті жертв Голокосту 25 січня в бібліотеці ім. М. Костомарова відбувся вечір-реквієм «Життя і смерть в епоху Голокосту» за участю директора Інформаційно-просвітницькогоцентру благодійного фонду з питань Голокоступані Наталії Крижанівської. Більше фото тут.

27 січня – міжнародний День пам’яті жертв Голокосту – масового знищення євреїв в роки Другої світової війни. Вечір - пам’ять «Життя і смерть в епоху Голокосту» присвячений цій даті.

В тій страшній, кривавій війні – у Голокості – єврейський народ втратив 6 мільйонів своїх синів і дочок – третина єврейського населення планети, дві третини єврейського населення Європи, в тому числі, 1,5 мільйона дітей, було жорстоко вбито. Масові вбивства в епоху Голокосту на весь час змінили світ, в тому числі й Україну, залишивши глибокі шрами в історії та пам’яті. За рішенням ООН, прийнято історичну резолюцію № 60/7 «Пам’ять про Голокост» від 1 листопада 2005 року, приурочену до річниці визволення радянськими військами 27 січня 1945 року найстрашнішого фашистського табору – Освенцима.

У резолюції, співавторами якої виступили 104 держави світу, в тому числі  і Україна, підкреслюється, що «Голокост, призвів до винищування однієї третини Єврейства і незліченними жертвами з числа представників інших меншин, завжди служитиме всім народам застереженням про небезпеки, які приховують в собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість». Про це також сьогодні говорила директор Інформаційного центру благодійного фонду з питань Голокосту Наталія Олександрівна Крижанівська.

Лейт мотивом заходу стали слова «Це ніколи і ніде не повинно повторитися!».

Перейти до спискуВерсiя для друку