Головна  →  Новини  →  19 січня 2022

У Шевченківському районі в рамках бюджету участі завершено облаштування екопарку «Сирецький Яр»

У Шевченківському районі завершено облаштування екопарку «Сирецький Яр». Про це повідомив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Проєкт «Екопарк «Сирецький яр» став переможцем Громадського бюджету-2021. Автори проєкту ставили за мету відтворення екосистеми парку та зазначали, що його відновлення сприятиме очищенню повітря, покращенню мікроклімату для всього району та міста в цілому.

Замовником робіт з облаштування екопарку «Сирецький яр» виступило КО «Київзеленбуд». Парк було розчищено від сміття та сухостою, відновлено сходи, встановлено лави й інформаційний стенд, влаштовано газон та висаджено крупномірні дерева. Щоб на територію парку не потрапляло сміття, її було огороджено металевою сіткою. Подбали й про пернатих – для них встановлено фонтан-поїлку.

«Ми символічно розпочали рік з відкриття об’єкту, реалізованого в рамках бюджету участі, і тепер маємо ще одне зручне місце для відпочинку на природі. Приємно, що на Громадський бюджет подається все більше проєктів щодо благоустрою зелених зон, створення екозон, і вони отримують широку підтримку серед киян. КО «Київзеленбуд» готове й надалі реалізовувати подібні проєкти спільно з громадою», - розповів Олексій Король.

Як зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд», у 2022 році заплановано втілити чотири проєкти-переможці Громадського бюджету: облаштування скверу «Дружба» на бульв. Дружби народів між буд. 20-22 (№1370), інклюзивний дитячий майданчик у парку «Кіото» (№834), скейт-парк біля Синього озера для вело-, скейт-, самокатних тренувань (№1459), безпечні парки та сквери (№873).

За інформацією: https://kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку