Головна  →  Новини  →  15 грудня 2021

У Києві планують змінити тип та найменування п‘яти закладів дошкільної освіти

У Києві планують змінити тип та найменування п‘яти закладів дошкільної освіти

У Шевченківському районі планують змінити тип та найменування дошкільних навчальних закладів компенсуючого (санаторного) типу №28, №180, №343, №388 на заклади дошкільної освіти загального типу. А також змінити дошкільний навчальний заклад компенсуючого типу №323 на заклад дошкільної освіти комбінованого типу.

Такий проєкт рішення підтримали на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань власності.

За словами голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олега Гаряги, важливо розширити можливості освітніх закладів, створити сприятливі умови задля втілення освітніх потреб кожної дитини.

«Раніше заклади дошкільної освіти №28, №180, №343, №388 здійснювали як лікувально-профілактичну, так і освітню роботу з дітьми. Наразі немає потреби в таких спеціалізованих закладах, тому вихованці дитячих садків зможуть відвідувати його у групах загального типу. Водночас, у закладі дошкільної освіти №323 на черзі перебуває незначна кількість дітей з висновками інклюзивно-ресурсного центру про комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини, що дає право зараховувати дітей до комбінованого типу закладу. Таким чином, ми прагнемо продовжувати здійснювати заходи щодо усунення черг до дитячих садків Шевченківського району, які було розпочато міською владою», – зазначив Олег Гаряга.

Олег Гаряга додав, що зміни типу та найменування закладів освіти Києва плануються прийняти у зв’язку з необхідністю приведення типів та найменувань комунальних закладів дошкільної освіти до вимог Закону України «Про дошкільну освіту».

За інформацією: https://kmr.gov.ua

Перейти до спискуВерсiя для друку