Головна  →  Новини  →  26 листопада 2021

Фінальний акорд Місяця цифрової грамотності в бібліотеці ім. Ошера Шварцмана

Бібліотека ім. Ошера Шварцмана вже більше року як приєдналась до мережі Хабів цифрової освіти. Тож не дивно, що під час Місяця цифрової грамотності тут зосередились на популяризації послуг порталу «Дія. Цифрова освіта» та орієнтації на сайті державних послуг «Дія». Майстер-клас з реєстрації та орієнтуванню в послугах останнього й став фінальним акордом у цій роботі – 25 листопада у Zoom було проведено онлайн навчання для клієнтів МБФ «Єврейський Хесед «Бней Азріель».

Хоча Хесед опікується переважно особами «золотого віку», потрібно зазначити, що його клієнти у більшості своїй не просто активні, а й не байдужі до технічних нововведень та цифрових послуг. Спілкування, яке продовжувалось майже півтори години, було сповнене запитаннями і уточненнями від слухачів. І навіть вимагало іноді більш розгорнутих відповідей від ведучого майстер-класу, співробітника бібліотеки ім. О. Шварцмана Марата Страковського і його помічниці, PR-менеджера Хеседу Іванни Едгарової, яка, власне, й виступила ініціатором проведення таких навчань для клієнтів свого закладу. Разом ми навчились отримувати цифровий ключ (підпис) у банківській установі, дотримуватись елементарних заходів безпеки при використанні паролів та персональних даних на сайті  банківської установи та при реєстрації на порталі  «Дія», здійснили екскурс послугами останнього і роз’яснили деякі аспекти користування «Дією» при використанні мобільних ґаджетів.

Бібліотека дякує Хеседу і його співробітникам за сприяння важливій справі та закликає усіх, зокрема людей поважного віку, якнайчастіше користуватись цифровими послугами – це збереже ваш час і, найголовніше, здоров’я під час пандемії. Бережіть себе!

Перейти до спискуВерсiя для друку