Головна  →  Анонси  →  19 листопада 2021

22.11.2021 | Віртуальна мандрівка стародавнім Києвом з Максом Олійником у Центральній районній бібліотеці ім. Є. Плужника

22 листопада 2021 року о 15:00 в Центральній районній бібліотеці ім. Є. Плужника до Дня Святого Архистратига Михаїла відбудеться віртуальна мандрівка стародавнім Києвом.

День, або Собор Святого Архистратига Михаїла, відзначають щороку 21 листопада.

Починаючи від Мономаховичів, київські князі вважали Михаїла своїм покровителем, зображаючи архистратига на стародавніх гербах Києва. Символ Михаїла також був присутній на головній хоругві за правління гетьмана Богдана Хмельницького та на багатьох козацьких знаменах. І не дарма, адже його образ уособлює перемогу добра над злом, боротьбу за правду та справедливість. Архангел Михаїл є архистратигом, тобто головнокомандувачем. За церковними канонами, він очолює всі дев’ять чинів ангелів та є головним воїном у битві добра і зла. Вважається, що саме архистратиг Михаїл переміг сатану, скинувши його та інших занепалих духів із небес. Озброєний мечем, він стоїть на сторожі воріт раю. Як глава воїнства Господнього архангел Михаїл вважається покровителем війська та захисником віруючих.
Оскільки, Архистратиг Михаїл вважається покровителем нашого міста з давніх-давен, пропонуємо полинути у стародавній Київ разом з нашим гостем - шоу-гідом Максом Олійником.

У доробку Максима багато різноманітних авторських екскурсій про нашу столицю: «Древній Київ», «Дворики Подолу», «Весілля у житті тільки раз», «Поділ тонув. Поділ горів», «Катастрофи старого Києва» та інші.

Прийняти участь у віртуальній мандрівці можна в реальному часі на фейсбук-сторінці Центральної районної бібліотеки ім. Є. Плужника за посиланням: https://www.facebook.com/events/6356028361133755?ref=newsfeed

Долучайтеся!

Перейти до спискуВерсiя для друку