Головна  →  Новини  →  14 вересня 2021

У бібліотеці ім. В. Винниченка презентували інформаційно-панорамну інсталяцію

13 вересня у бібліотеці ім. В. Винниченка презентували інформаційно-панорамну інсталяцію, присвячену Дню українського кіно. Більше фото ТУТ

Перша українська кінозйомка відбулась у вересні 1896 року в Харкові, де фотограф Альфред Федецький зняв кілька хронікальних сюжетів. А вже в грудні Федецький влаштував перший український кіносеанс у Харківському оперному театрі.

Українські кіномитці впродовж минулого століття створили власну яскраву кіношколу, яка гідно збагатила світове кіно. У пам’яті назавжди залишаться імена Олександра Довженка, Сергія Параджанова, Леоніда Бикова, Івана Миколайчука, Миколи Мащенка і багатьох їх талановитих творчих послідовників.

Протягом останніх років в українське кіно прийшло нове покоління яскравих митців, таких, як Олесь Санін, Михайло Костров, Валентин Васянович та інших, що гідно продовжують традиції геніїв і які успішно відновлюють роль і вплив національного кінематографу на духовну сферу життя українського народу.

Ці та інші книжки за даною темою ви можете знайти, скориставшись зведеним «Електронним каталогом ЦБС Шевченківського району м. Києва» http://ecatalog.kiev.ua/F?RN=78339560 та «Електронним каталогом Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки» http://shevcbs.kiev.ua/elektronnyj-katalog/

Перейти до спискуВерсiя для друку