Головна  →  Анонси  →  4 серпня 2021

06.08.2021 | Онлайн-лекція «970-річчя заснування і 33-річчя церковного відродження Києво-Печерської лаври: погляд очима спостерігача» в бібліотеці ім. М. Костомарова

В бібліотеці ім. М. Костомарова запрошують відвідати 6 серпня о 17:00 год. онлайн-лекцію «970-річчя заснування і 33-річчя церковного відродження Києво-Печерської Лаври: Погляд очима спостерігача», яка відбудеться на сторінці бібліотеки у Facebook https://www.facebook.com/Biblio.nivki. Ведучий – Дятлов Владислав Анатолійович, провідний науковець Музею історії Десятинної церкви, автор книг-путівників по сакральних пам`ятках України.

Народження Києво-Печерської лаври – одна з видатних подій історії та культури Київської Русі. Сьогодні лавра – найбільш відвідувана історико-культурна пам`ятка столиці, найбільший в Україні музей і діючий православний монастир, центр управління однієї з головних традиційних релігійних конфесій країни.

Що змінилося в лаврі з часів розпаду СРСР, коли на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відновила діяльність православна чернеча громада – в популяризації лаври, режимі її відвідування, взаємодії музейних установ і віруючих, монастирському архітектурному ансамблі? Про це та багато інших цікавих моментів лаврської сучасності поговоримо в форматі онлайн-зустрічі, присвяченій ювілею.

Детальніше:https://biblio-nivki.blogspot.com/2021/08/ANONS-Onlajn-lekciya-970-richchya-zasnuvannya-i-33-richchya-cerkovnogo-vidrodzhennya-Kyyevo-Pecherskoyi-Lavry-Poglyad-ochyma-sposterigacha.html

Перейти до спискуВерсiя для друку