Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

15 цікавих подій на вихідні у столиці

Опубліковано 28 грудня 2019 року о 10:07
фото

Новий рік невпинно наближається. В останні вихідні грудня на вас чекає маркет подарунків, відзначення день народження Кіплінга, презентації дитячих книжок, відкриття виставки «Таємнича Україна», велопарад від ялинки до ялинки, кінопокази, різдвяні екскурсії та багато святкових вистав і концертів. 

28 ГРУДНЯ, СУБОТА

Найбільший маркет подарунків Києва 28 – 29 грудня


На вас чекають 5 поверхів подарунків від найкращих українських виробників посуду, текстилю, декору для дому, одягу, прикрас, білизни, книг, дитячих іграшок, косметики, парфумів, аксесуарів для жінок та чоловіків, смачностей, сувенірів. 

Коли: 28 – 29 грудня, 10:00 – 20:00.
Де: Десятинна, 12.
Вхід вільний.

Різдвяні екскурсії у Музеї Ханенків

Мадонна з немовлям Христом – один із найзворушливіших образів в європейському мистецтві. У різдвяну пору пропонуємо Вам провести час у чудесній атмосфері музейних залів та неквапливо розглянути твори мистецтва, що по-різному зображують Діву Марію з Ісусом. 

Коли: 28, 29 грудня о 12:00.
Де: Музей Ханенків, вул. Терещенківська, 15-17.
Вартість: 45 гривень + вхідний квиток до експозиції. Запис на екскурсію: (044) 235-32-90 (у робочий час музею з середи по неділю з 10:30 до 17:00).

Презентація книги «Нокс. Крізь свідомість»

Нокс дивним чином опиняється у темниці. Він не пам’ятає, що з ним трапилося і наполегливо шукає вихід із таємничого підземелля. Одна за одною на його шляху з'являються непрості загадки. Хто і за що його ув'язнив? Куди зникла кохана Нокса?
У вас буде можливість дізнатися більше про головного персонажа та його світ. За допомогою додатку з доповненою реальністю – зануритись у казку, та відчути атмосферу та емоції головного герою. На презентації буде можливість поспілкуватися з автором та придбати книгу, як на подарунок так і собі до колекції.

Коли: 28 грудня о 15:00.
Де: Буква, вул. Б. Хмельницького, 36.
Вхід вільний.

Презентація новорічної казки Ганни Олійник «Різдвяні ельфи»

Далеко в горах, надійно сховане від людського ока дістало прихисток поселення різдвяних ельфів, тих маленьких майстрів, які щороку готують подарунки для малечі та споряджають Санту в навколосвітню подорож. Але несподівано Різдво опиняється під загрозою! Чи вдасться його врятувати? І до чого тут кумедна такса? Нумо разом розгортати сторінки цієї яскравої книжки й поринати в атмосферу свята і різдвяного настрою! Після знайомства з історією на дітей чекає творчий майстер-клас.

Коли: 28 грудня о 16:00.
Де: Книгарня «Є», вул. Миколи Лисенка, 3-а.
Вхід вільний.

День народження Кіплінґа

Вчергове день народження Кіплінґа святкуватимуть у Києві члени Таємного товариства Кіплінґознавців та Кіплінґолюбів. І лише цього року зазирнути і стати частиною дійства може кожен! У програмі вечора: відзначення найбільших досягнень Кіплінґівського руху в Україні; читання численних варіантів перекладу хрестоматійного вірша Кіплінґа «Якщо» («If»); виступ Сергія Василюка з власними піснями на слова Кіплінґа.

Коли: 28 грудня о 16:30.
Де: Національний науково-природничий музей НАН України, вул. Богдана Хмельницького, 15.
Вхід вільний.

Київський Камерний Хор – Різдвяний концерт

Цього святкового вечора Київський Камерний Хор дарує можливість всім охочим поринути у світ чарівної атмосфери різдвяної музики. Колектив виконає композиції кантати «Любові знак» відомого сучасного американського композитора Ларі Шеклі (Larry Shackley). Ці твори додадуть усім присутнім справжнього передноворічного настрою та казкової атмосфери, а завдяки колективу «Дзвіночки» та нашим юним учасникам інструментального ансамблю  ми відчуємо ще більшу радість свята.

Коли: 28 грудня о 17:00.
Де: «Храм на Подолі», вул. Лук’янівська 9/10-а (м. Контрактова площа).
Вхід вільний.

VERE MUSIC New Year 2020

Піаністи Ілля Овчаренко, Богдан Терлецький та Дмитро Чоні виконають твори видатних романтиків – Йоганнеса Брамса, Ференца Ліста, Сергія Рахманінова та Фредерика Шопена. Після концерту відбудеться зустріч музикантів зі студентами київських музичних вишів. Розпитаємо їх, як це – навчатися й працювати за кордоном, а також чому і як конкурси змінюють життя музикантів.

Коли: 28 грудня о 19:00.
Де: Будинок звукозапису Українського радіо, вул. Леоніда Первомайського, 5-в.
Вхід вільний.

Виставка живопису Дмитра Коваля «Таємнича Україна»

Техніці живопису Дмитра Коваля непросто знайти однозначне визначення: хтось скаже, що це імпресіонізм, інший вгадає в його мазках традицію пуантилізму. Незвичайний авторський стиль митця, у поєднанні з ніжною колористикою та глибоким символізмом, створює атмосферу казкової реальності – ностальгійну, загадкову, самобутню. Декоративні елементи надають полотнам художника ефект монументальності. 

Коли: 28 грудня о 19:00.
Де: Музей історії Києва, вул. Богдана Хмельницького, 7.
Вхід вільний.

Новорічне шоу «Тисяча вогнів»

Різдвяний джаз та класика! Дитячий хор «Дзвіночок», Ольга Лукачова та її квартет і оркестр «Віртуози Києва». Ви почуєте новорічний джаз та саундтреки, класику та різдвяні гімни, від «Let is snow» та «Jingle bells» до саундтреку з «Один вдома», від музики з балету «Лускунчик» до різдвяного гімн «Joy to the World», і звичайно ж український «Щедрик» Миколи Леонтовича та багато інших чарівних мелодій.

Коли: 28 грудня о 20:00.
Де: МЦКМ «Жовтневий Палац», алея Героїв Небесної Сотні, 1.
Вартість квитків: 200 – 1300 грн.

29 ГРУДНЯ, НЕДІЛЯ

Новорічна казка «Навколосвітня подорож з Чухом»


Дід Мороз розгубив свої чарівні речі: посох, рукавички, шапку, і не може відвідати свято Нового року! Снігуронька вже втратила усіляку надію знайти речі, аж поки їй не зустрівся невідомий метушливий звір, який називає себе Чухом. Він – нешкідливий вірус пустощів, якого обожнюють діти за його витівки. Він пропонує Снігуроньці шукати речі Дідуся у його братів, які розкидані по всьому світу. Герої і діти на чолі з Чухом відправляються у навколосвітню подорож, де знайомляться з братами Діда Мороза: на півдні – веселий Дід Жара, на заході – Дід Ковбой, на сході – їх взагалі 12, один з котрих -імператор прийдешнього року – Дід Щур. Звичайно, герої не можуть отримати речі за просто так і виконують усі забаганки і капризи братів Діда Мороза.

Коли: 29 грудня о 12:00.
Де: вул. І. Миколайчука, 3-а.
Вартість квитка: 130 – 150 грн.

СИНЯ Борода: Дикий театр

У містечку Н. батьки не дозволяють дівчатам гуляти, як настає темрява, бо є легенда – вночі, містом вештає Синя Борода. Ходить і ходить, і заглядає у вікна. Думає, кого б схопити і вкрасти, щоб стала вона його нареченою! Ніхто не знає хто він і як виглядає, та всі знають що він живе у замку. Щойно вікна спалахують світлом – всі розбігаються по домівках, щоб не потрапити у руки чудовиська. І лише відважна Настя кидає виклик страшному і містичному Синій Бороді.

Коли: 29 грудня о 12:00, 18:00.
Де: Сцена 6, вул. Васильківська, 1.
Вартість квитків: 100 – 300 грн.

Bike2Holidays: велопарад від ялинки до ялинки

Велопарад #bike2holidays – це весела демонстрація того, що велосипед як вид транспорту не прив'язаний до теплого сезону і може скласти компанію навіть у святкуванні зимових свят і Нового року.
Стартуємо на Софіївській площі о другій дня, гучно й весело під Щедрика та Аббу їдемо через прикрашений до свят Київ до Контрактової. На старті та зупинках будемо робити фото в найкрасивіших місцях столиці рум’яні та на колесах! 

Коли: 29 грудня о 14:00.
Де: Софійська площа.
Участь безкоштовна.

Зустріч із творчою групою стрічки «Скажене весілля 2»

У сім`ї Середюків знову свято – весілля старшої доньки Наталки, і ми запрошуємо вас на післявесільні посиденьки у кінотеатрі «Жовтень»! На вас чекає спілкування з виконавцем головної ролі – Назаром Задніпровським, Арамом Арзуманяном, Інною Приходько та продюсеркою фільму – Надією Коротушко.

Коли: 29 грудня о 15:20.
Де: Кінотеатр «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26.
Вартість квитків: 95 грн.

Показ + обговорення фільму «Люм’єри»

Картина відправить нас у часі до витоків кінематографу. У дні, коли закладалися перші жанри, сюжети та прийоми, які й досі працюють. У дні, коли люди тікали від потягу та ховалися від злих екранних ковбоїв. У дні, коли ніхто ще навіть не здогадувався, що кіно – це мистецтво.

​Коли: 29 грудня о 18:00.
Де: Urban Space 500, вул. Бориса Грінченка, 9.
Вхід вільний, реєстрація.

Й. Гайдн – Симфонія № 45 «Прощальна»

Традиційний передноворічний концерт із «Прощальною» симфонією Йозефа Гайдна дасть Київський камерний оркестр. За диригентським пультом – Наталія Пономарчук. Утім, концерт незвичайний, а із родзинкою. Цього разу діалог із Гайдном буде вести його старший сучасник Георг Фрідріх Гендель.

Коли: 29 грудня о 19:00.
Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2.
Вартість квитків: 250 – 500 грн.

Балет «Лускунчик. Нова стара казка»

Нове прочитання всім відомої казки поверне вам відчуття магії і чаклунства. Ви побачите кращих артистів балету трупи Ukrainian Classical Ballet, яка з успіхом представляє Україну на міжнародній сцені.

Коли: 29 грудня о 20:00.
Де: МЦКМ «Жовтневий Палац», алея Героїв Небесної Сотні, 1.
Вартість квитків: 250 – 2500 грн.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua/


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux