Головна  →  Анонси  →  5 липня 2021

06.07.2021 | Відбудеться зустріч з циклу «Юдейське образотворче мистецтво на теренах України», присвячену древнім синагогам Ізраїлю у бібліотеці ім. Ошера Шварцмана

Бібліотека ім. Ошера Шварцмана, Музей Шолом-Алейхема (філія Музею історії міста Києва) і Київська міська єврейська громада за інформаційної підтримки Лекторію «Наукові зустрічі» запрошують на чергову зустріч з циклу «Юдейське образотворче мистецтво на теренах України», присвячену древнім синагогам Ізраїлю.

Руйнування Храму та Єрусалиму автоматично переміщує духовні і релігійні центри юдаїзму до провінції: в Галілею та Голани, в Іудею та Самарію, в Іудейську пустелю, Хеврон, Газу та Негев. Географічні, кліматичні та економічні умови Галілею та Голану вигідно вирізняли їх серед інших районів й тому найбільше сприяли росту населення, створенню поселень та, відповідно, будівництву в кожному з них синагог.

Постійна гостя та автор нашого циклу, художник, мистецтвознавець, завідувач Музеєм Шолом-Алейхема Ірина Климова розповість про архітектуру древніх синагог Ізраілю, їх напольні мозаїчні зображення, які вражають розмаїттям сюжетів та рівнем майстерності виконання. Також можна буде почути про розписи синагоги Дура-Європос у Сирії, реконструкція якої експонується у Мезеї діаспори в Тель-Авіві.

Допомогатиме вести бесіду також постійний ведучий циклу Анатолій Шенгайт.

Як ця тема пов’язана з Україною? Щоб з’ясувати це, запрошуємо гостей завітати 6 липня о 15:00 до бібліотеки ім. Ошера Шварцмана за адресою: м. Київ, вул. Стрітенська, 4/13 (вхід із двору), або у прямому ефірі на сторінці бібліотеки у Facebook https://www.facebook.com/groups/333258000376168.

Телефони для довідок.: +380 (44) 272-39-18, 501-24-39, e-mail: [email protected]

Перейти до спискуВерсiя для друку