Головна  →  Новини  →  26 квітня 2015

Олег Гаряга взяв участь в урочистих заходах з нагоди 29-річниці Чорнобильської трагедії

Олег Гаряга взяв участь в урочистих заходах з нагоди 29-річниці Чорнобильської трагедії

26 квітня 2015 року, відзначаються всім світом 29-мі роковини страшної техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Більше 5 тисяч шевченківців приймали участь в її ліквідації та багато з них вже   пішли з життя.
Ці страшні сторінки в історії не могли пройти повз увагу Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації, яка не залишається байдужою до долі героїв-ліквідаторів, які мужньо захищали нас від ядерної небезпеки.

Тож, аби вшанувати  пам’ять загиблих та померлих шевченківців, які брали участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та склонити голови перед тими, які залишилися живими, на території Меморіального комплексу пам`яті жертв Чорнобиля відбулися урочисті заходи з нагоди вшанування 29-ї річниці Чорнобильської трагедії.
В жалобній церемонії взяли участь Святіший Патріарх Київської і всієї Руси-України Філаре́т, керівництво Шевченківської райдержадміністрації на чолі з головою району Олегом Гарягою, громадські чорнобильські організації і громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Крім того, захід відвідадали нащадки воїнів-чорнобильців, які обрали нелегкий, тернистий шлях батьків, та продовжують гідну та благородну справу.
Розпочали захід з  заупокійної літургії в Свято-Миколаївському храмі , де помолилися за душі загиблих ліквідаторів ЧАЕС, душі тих, хто помер від хвороб.
Після поминальної панахиди  пам’ятним словом до всіх присутніх звернувся Олег Олександрович: «Ми зібралися тут, аби віддати данину пошани всім ліквідаторам аварії, які, рятуючи   українців, а також народи інших країн від ядерної небезпеки, жертвували найдорожчим – своїм здоров’ям і життям. Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи. А пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання». А також побажав ліквідаторам наслідків аварії міцного здоров'я, сили волі, добробуту та родинного затишку, незламності духу, впевненості в завтрашньому дні під мирним  небом.
По закінченню промови, очільник району запропонував усім присутнім вшанувати пам'ять загиблих та постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання та покласти квіти до пам’ятника «Курган Могила».
 
Перейти до спискуВерсiя для друку