Головна  →  Новини  →  19 листопада 2013

Ми маємо сприяти розширенню мережі позашкільних навчальних закладів

Ми маємо сприяти розширенню мережі позашкільних навчальних закладів

Сьогодні, 19 листопада, очільник Шевченківського району Сергій Зімін відвідав з робочим візитом Державну дитячу хореографічну студію українського танцю «Барвіночок», що є справжньою гордістю району.
Так, на виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти - майбутнє України» Шевченківська райдержадміністрація забезпечує збереження та розширення мережі позашкільних навчальних закладів - центрів, гуртків, секцій.
Танцювальний колектив «Барвіночок» заснований в 1976 році. З 1994 року при ансамблі створено державну дитячу хореографічну студію, в якій зараз з великою радістю займається близько 500 учнів віком від 3 до 22 років.

Кращі викладачі та учні Державної дитячої хореографічної студії українського танцю «Барвіночок» беруть постійну участь у культурологічних програмах та творчих акціях з нагоди проведення в районі державних, професійних та календарних свят.
В одному приміщенні з «Барвіночком» також знаходиться Державна дитяча інженерна академія, що оселилася на вул. Саратовській, 20. Тож виникло питання щодо розмежування цих двох потужних установ.
Під час робочої наради свої думки з даного питання висловили директор «Барвіночка» Тетяна Михайлівна, директор «Дитячої інженерної академії» Дмитро Віталійович Боровик та заступник голови Шевченківської РДА Віктор Іванович Давиденко.
В приміщенні закладу гості з районної адміністрації подивилися музичні, співочі та танцювальні виступи підготовчого відділення та молодших класів Державної дитячої хореографічної студії українського танцю «Барвіночок». Близько 50 маленьких артистів показали свої номери на сцені та дарували свою майстерність гостям.
Тетяна Михайлівна Левчук в свою чергу зосередила увагу присутніх на різноманітті естетичного виховання дітей, що навчаються у студії. Глядач має змогу побачити різнобарв'я українських народних танців різних регіонів нашої країни у виконанні 270 учнів державної дитячої хореографічної студії. І маленькі вихованці, і випускники студії мають у своєму виконанні 22 хореографічних номери, серед яких 7 - прем'ер.
Дмитро Віталійович Боровик у свою чергу зосередився на господарських та юридичних питаннях. Так, Уряд  прийняв пропозицію МОНмолодьспорту та Київської міської ради щодо передачі  шести будівель і споруд по вул. Саратовській, 20 у столиці у державну власність з віднесенням їх до сфери управління міністерства для утворення Державної дитячої інженерної академії. Серед приміщень, де знаходиться  академія - навчальний та спальний корпуси, майстерні, харчоблок. На сьогодні  в Україні немає жодного державного загальноосвітнього навчального закладу для розвитку обдарованих учнів, які мають нахил до технічної творчості, винахідництва та раціоналізаторства. Утворення у Шевченківському районі міста Києва державної дитячої інженерної академії як загальноосвітнього навчального закладу ІІ-ІІІ ступенів створить умови для підвищення в молоді інтересу до інженерних професій, дасть можливість відібрати на навчання талановитих учнів. Загалом очікується, що в академії одночасно навчатимуться 400 дітей.
«Я б назвав академію школою юних архімедів. Ми хочемо знайти в Україні дітей, які вже в молодшому шкільному віці виявили здібності до винахідництва та конструювання», - висловив думку директор Академії.
За словами Дмитра Віталійовича, перед Дитячою інженерною академією стоїть кілька важливих для району і освіти завдань. По-перше, загальна орієнтація молоді на інженерні спеціальності й професії. У Дитячій інженерній академії реалізуватиметься інноваційна ідея індивідуальної освіти. Для кожної дитини буде розроблятися свій стандарт, який визначатиме ритм і обсяг навчання залежно від нахилів і здібностей.
Окрім цього, він висловив переконання, що передбачається, що всі учні академії будуть членами Малої академії наук України, матимуть власні теми проектів. У старших класах викладатимуться профільні предмети, пов'язані з діяльністю конкретних вузів. Першими учнями стануть п'ятикласники. З наступного року до 5 - 6-х класів академії прийматимуть дітей з усієї України.
Голова району Сергій Георгійович Зімін, запевнив присутніх у тому, що Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація у найближчі терміни розгляне всі наявні можливості щодо розширення Державної дитячої хореографічної студії українського танцю «Барвіночок». Також, розглядається можливість повного переселення студії до окремого приміщення, що в свою чергу сприятиме розвитку дитячої інженерної академії за рахунок звільнених площ.
За підсумками зустрічі досягнуто домовленостей щодо конкретних термінів надання пропозицій кожної зі сторін.
Додамо, що в  районних закладах естетичного виховання навчається 3 544 учня (в тому числі 466 дітей  на самоокупності), з яких 424 - безкоштовно (діти пільгових категорій: з малозабезпечених і багатодітних сімей, інваліди, сироти, позбавлені батьківського піклування).
 
Перейти до спискуВерсiя для друку