Головна  →  Новини  →  19 листопада 2013

Відбулася акція «Київ - місто де не смітять»

Для кожного з нас Україна розпочинається з рідної домівки, з тієї вулиці, по якій ми ходимо щодня, і та вулиця є для нас найкращою, наймилішою, найріднішою. Деякі вулиці нашого міста потопають у смітті: це і пластиковий  посуд, і пакети, і папір, і пляшки, і банки з під напоїв, і ще купа сміттєвого непотребу. Більшість людей поводять себе або як випадкові перехожі, або як крадії, що прийшли лишень для того, щоб забрати красу.
Як сформувати у кожного відчуття господаря міста – спільного дому, аби кожен докладав зусиль до наведення порядку, щоб кожен творив краще життя тут і тепер? З питаннями щодо вирішення цих проблем, 15 листопада 2013 року в рамках проведення міського конкурсу «Кращий волонтер року 2013» та на виконання програми Президента України «Україна для людей» проведено інформаційно-просвітницьку акцію: «Київ - місто де не смітять».

Волонтери Шевченківського районного в місті Києві центру для сім'ї, дітей та молоді спільно з учнями Міжрегіонального вищого професійного училища зв’язку вийшли на вулиці Шевченківського району з метою донести до мешканців та гостей  Шевченківського району розуміння того, що поки ми самі і наші діти не почнемо дбати про чистоту міста - ніхто порядок не наведе.
Звичайно, велике значення у вихованні культури поведінки дітей має особистий приклад батьків. Діти спостерігають за дорослими, їхньою поведінкою, взаєминами, манерами. І якщо батьки не дозволяють собі залишати сміття на дорогах,  вулицях,  дбають про територію навколо своїх будинків - діти копіюють їх поведінку та будуть поводити себе гідно. Значно складніше навчити  дитину культурної поведінки в суспільстві, якщо в родині не прийнято бути ввічливими, дорослі не поважають один одного, лихословлять, а в оселі не дотримуються чистоти і порядку.
 Волонтери - учні Міжрегіонального вищого професійного училища зв'язку виготовили плакати з закликом не смітити на вулицях, берегти,  любити наше місто та наліпки «Київ - місто де не смітять». Також було проведено опитування з метою визначення найчистішого та найбруднішого місця Шевченківського району. На думку громади Шевченківського району, найчистішим є парк Шевченка, а потребує більш дбайливого ставлення – мікрорайон Нивки.
 Проведення соціальної волонтерської акції співпало з проведенням матчу плей - офф Україна – Франція. Тож серед опитаних було багато іноземців, гостей з інших регіонів, одягнутих в символіку збірних України та Франції. Вболівальники підтримували акцію та наголошували на необхідності підтримувати чистоту незалежно від місця проживання.
Перейти до спискуВерсiя для друку