Головна  →  Новини  →  8 листопада 2013

Ветерани разом зі школярами відвідали музей "Битва за Київ у 1943 році" в с. Нові Петрівці

Ветерани разом зі школярами відвідали музей "Битва за Київ у 1943 році" в с. Нові Петрівці

7 листопада 2013 року, в рамках проведення заходів з нагоди відзначення у Шевченківському районі 70-ї річниці визволення м.Києва від фашистських загарбників, відбулася екскурсійна поїздка ветеранів Великої Вітчизняної війни спільно з учнями загальноосвітніх закладів району до Національного музею-заповідника «Битва за Київ у 1943 році».
Музей розташований на території Лютізького плацдарму на околиці села Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, звідки 3 листопада 1943 року війська I-го Українського фронту розвернули Київську стратегічну наступальну операцію і 6 листопада 1943 року звільнили столицю України.

Для відвідувачів було організовано цікаву екскурсію залами музею, з оглядом діорами «Битва за Київ. Лютізький плацдарм 1943 рік» та експозицій які розповідають про події осені 1943 року, форсування Дніпра, створення Лютізького плацдарму, хід Київської наступальної операції.
Також, ветерани та школярі мали змогу ознайомитися з територією історико-культурного комплексу, де збережено зразки бойової техніки часів Великої Вітчизняної війни, 650 метрів ходів сполучення, бліндажі, командно-спостережні пункти командуючого І-м Українським фронтом генерала армії М.Ф.Ватутіна, командуючого 38-ю армією К.С.Москаленка, члена військової Ради фронту генерал-лейтенанта М.С.Хрущова, командуючого 3-ю гвардійською танковою армією П.С.Рибалка.
В пам'ять загиблих під час визволення м.Києва, відвідувачі поклали квіти в Залі Слави та на території музею.
Ветерани та школярі висловлюють щиру вдячність голові Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Зіміну Сергію Георгійовичу та директору Національного музею-заповідника "Битва за Київ у 1943 році" Віковану Івану Петровичу, який гостинно зустрів відвідувачів та організував цікаву екскурсію у музеї та територією історико-культурного комплексу.
 
Перейти до спискуВерсiя для друку