Головна  →  Новини  →  5 листопада 2013

Мирне небо над нашими головами завдяки Вам, дорогі ветерани!

Мирне небо над нашими головами завдяки Вам, дорогі ветерани!

Уже в 70-й раз, ми маємо нагоду схилити голови у пам'ять про безсмертний подвиг наших ветеранів, що вистояли та звільнили Київ з полум'я Великої Вiтчизняної вiйни. З кожним роком усе бiльш вiддаленими стають цi подiї та все менше їх учасникiв - ветеранiв. І кожне сказане ними слово особливо дороге для нас.
Тож, з нагоди відзначення 69-ї річниці визволення України та 70-річчя визволення міста Києва від фашистських загарбників у Шевченківському районі міста Києва сьогодні, 5 листопада відбувся урочистий захід. Київському будинку вчителя цього дня була надана честь стати осередком спогадів та мовчазним свідком зустрічей тих людей, чиї бойові подвиги навіки лишаться в нашій пам'яті.

Ціною неймовірних зусиль сьогоднішні ветерани відстоювали нашу землю та подарували нам можливість жити та працювати.
Ветеранів Великої Вітчизняної війни, визволителів столиці України, учасників бойових дій, солдатських вдів, трудівників тилу запросили переглянути святковий концерт «Уклін доземний і вічна слава Вам, переможці!».
Від вхідних дверей й до самої глядацької зали шанованих гостей зустрічали вдячні школярі Шевченківського району.
«Ми дякуємо вам, наші дорогі ветерани, і я буду виховувати дітей так, аби вони шанували ваш подвиг, добре вчилися та брали з вас приклад», - стурбовано звернувся до щасливого ветерана школяр однієї зі шкіл Шевченківського району та запросив до перегляду урочистої частини, яка розпочалася  фрагментами з фільму-хронології     подій Великої Вітчизняної     війни та композицією „Пісня про Дніпро" у виконанні хору Академічного ансамблю пісні  і танцю України Державної прикордонної служби України.
Після чого вітальне слово взяв Голова районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Зімін та голова Ради Ветеранів Шевченківського району столиці Микола Авдеєнко.
Очільник району звернувся до присутніх із проханням вшанування хвилиною мовчання Пам'яті загиблих у роки Великої Вітчизняної війни.
«Сьогодні ми вшановуємо тих, хто виборював перемогу у жорстоких боях і самовіддано трудився в тилу. Ваш подвиг - яскравий взірець патріотизму і самопожертви завжди слугуватиме прикладом безкорисливого служіння Вітчизні. Ми низько схиляємо голови перед пам'яттю тих, хто зупинив фашистську навалу і не дожив до щасливої миті Перемоги.  
Сьогоднішнє покоління та молодь повинно бути гідними цього високого подвигу. Своїми помислами, прагненнями та добрими справами молоде покоління має зміцнювати дорогоцінний мир на Землі», - зазначив Сергій Зімін.   
Очільник району вручив пам'ятну медаль одному з визволителів Києва, який проживає в Шевченківському районі.
Так, на сьогоднішній день у Шевченківському районі міста Києва проживає близько 60,0 тис. ветеранів, серед них 54 чоловіки - оборонців та визволителів міста Києва  та 4 678 учасників війни.
Після урочистої частини відбувся районний концерт «Уклін доземний і вічна слава Вам, переможці!», у якому взяли участь артисти Академічного ансамблю пісні  і танцю України Державної прикордонної служби України. Артисти подарували ветеранам пісні й танці на воєнну тематику. Надалі свято доповнилося чуттєвими моментами, адже від музичних мотивів та відповідних спогадів наші ветерани не соромилися стримувати сльози. «Смуглянку», всі без виключення ветерани виконували разом з солістом Академічного ансамблю Дмитром Жбановим, жартівлива пісня «Вася - Васильочек» - викликала у ветеранів нестримне бажання «піти у пляс». Спогадами в свою молодість поринули ветерани, переглядаючи танцювальні композиції - «Катюша» та «У полум'ї війни» у виконанні танцювально-хореографічного ансамблю «Пульс» Будинку дитячої творчості «Шевченківець».
Після святкової урочистої частини ветеранів Великої Вітчизняної війни також запросили на святковий прийом та обід.
А вже завтра, 06 листопада  2013 року відбудеться «Ритуал пам'яті» за участю керівництва міста та району, ветеранів Великої Вітчизняної війни, представників трудових колективів, громадськості, військовослужбовців, школярів з покладанням корзин з квітами та гвоздик до пам'ятника Героям-танкістам  визволителям міста Києва та Стели Перемоги.
 
Перейти до спискуВерсiя для друку