Головна  →  Новини  →  6 листопада 2013

У Шевченківському районі відбувся «Ритуал пам’яті» з нагоди Дня визволення Києва та України

У Шевченківському районі відбувся «Ритуал пам’яті» з нагоди Дня визволення Києва та України

Сьогодні, з  нагоди  70-ї річниці  визволення  міста Києва,  в Шевченківському районі столиці відбувся «Ритуал пам'яті» з покладанням  квітів до пам'ятника Героям-танкістам - визволителям міста-героя Києва та до Стели Перемоги, що на площі Перемоги.
Урочисті, пам'ятні заходи відбулися за участю керівництва міста Києва та Шевченківського району, зокрема заступника голови Київської міської державної адміністрації Віктора Коржа, а також голови Шевченківської райдержадміністрації Сергія Зіміна, його заступників, ветеранів і учасників Великої Вітчизняної війни, визволителів  України та міста Києва, райвійськкомату, представників  трудових  колективів, громадськості, школярів.

Учасники зібрання поклали квіти до пам'ятників та вшанували загиблих воїнів-побратимів хвилиною мовчання. Ветерани війни зі сльозами щастя спілкувалися зі школярами, що цього дня прийшли віддати шану визволителям.
Голова Ради ветеранів Шевченківського району Микола Авдеєнко згадує, що 1 листопада 1943 року почалися активні бойові дії на Букринському плацдармі, а через два дні пішли в наступ радянські війська, що були сконцентровані на Лютізькому плацдармі. На ранок 6 листопада Київ було звільнено. У тих боях за Дніпро та Київ полягли тисячі бійців.
Вшанували загиблих воїнів та поклали квіти до пам'ятників і представники трудових колективів - ВАТ „Київський мотоциклетний завод", ВАЗ КЗБН „Росинка", Інститут „Енергопроект", видавництва „Преса Україна", ВАТ „Київ медпрепарат, Інститут теплофізики та інші.
Очільник Шевченківського району під час спілкування з ветеранами нагадав, що згідно з Указом Президента України 2015 рік оголошений Роком ветеранів Великої Вітчизняної війни, а знаменні пам'ятні дати на території Шевченківського району столиці будуть широко відзначатися на державному рівні.
«Ваш подвиг - яскравий взірець патріотизму і самопожертви завжди слугуватиме прикладом безкорисливого служіння Вітчизні. Ми низько схиляємо голови перед пам'яттю тих, хто зупинив фашистську навалу і не дожив до щасливої миті Перемоги.  
Сьогоднішнє покоління та молодь повинно бути гідними цього високого подвигу. Своїми помислами, прагненнями та добрими справами молоде покоління має зміцнювати дорогоцінний мир на Землі», - зазначив Сергій Зімін.
 
Перейти до спискуВерсiя для друку