Головна  →  Новини  →  23 вересня 2020

Олег Гаряга обговорив з урбаністами проєкт з упорядкування Лук‘янівської площі

Олег Гаряга обговорив з урбаністами проєкт з упорядкування Лук‘янівської площі

Мета проєкту полягає у розробленні концепції як комфортного середовища та публічного простору для усіх учасників дорожнього руху. ФОТОЗВІТ

Голова Шевченківської райдержадміністрації Олег Гаряга взяв участь у воркшопі зі створення концепції Лук’янівської площі, який організований Громадською організацією «Рада з урбаністики Києва» спільно з Департаментом транспортної інфраструктури за підтримки Київської міської державної адміністрації та Шевченківської РДА.

«Лук’янівська площа знаходиться у самому центрі не тільки Шевченківського району, а й столиці. Це місце є наразі з підвищеним ризиком для пішоходів та насиченим транспортним трафіком», - відмітив очільник району під час вступного слова.

Олег Гаряга також зазначив: «Сподіваюсь, що завдяки спільним зусиллям, з урахуванням експертних думок та потреб місцевих мешканців, результатом роботи стане створення Концепції розвитку Лук’янівської площі з реорганізованими транспортними потоками, трамвайно - пішохідно - велосипедним простором, благоустроєм і озелененням, сценаріями поведінки та наповненням площі».

Нагадаємо, що одним з пріоритетних напрямків Стратегії розвитку міста Києва є розвиток пішохідного простору, створення безбар’єрного, комфортного та безпечного пішохідного простору, доступного для всіх категорій користувачів, шляхом збільшення кількості регульованих та інженерно-обладнаних наземних пішохідних переходів та створення нових пішохідних зон і маршрутів, в тому числі, за рахунок пішоходизації окремих вулиць та площ.

Лук’янівська площа - одна з центральних площ міста Києва і має великий транспортний вузол. Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрації) від 12 грудня 2012 року № 2238 «Про розроблення концепції організації території навколо станції метрополітену «Лук’янівська», місто Київ має плани та напрацювання стосовно реконструкції площі. Також у розпорядженні йдеться, що частина робіт може бути виконана при залученні коштів інвестора, а отже не потребуватиме бюджетного фінансування.

Перейти до спискуВерсiя для друку