Головна  →  Новини  →  4 листопада 2013

Працювала і медичною сестрою і на керівних посадах

Працювала і медичною сестрою і на керівних посадах

Отримала нагороди та привітання від керівництва Шевченківської РДА  також учасниця оборони міста Києва в 1941 році, учасник бойових дій Чернишова Марія Опанасівна 1921 року народження. Проживає Марія Опанасівна сама, вона досить самостійна, весела та комунікативна. У 92-х річної жінки є син, який відвідує її кожного тижня, приносить продукти, допомагає по хатній роботі. Згадувала Марія Опанасівна про роки війни, розповіла, що життя її не обділило: так склалося, що після війни, яку пройшла медичною сестрою в евакуаційному госпіталі, працювала на керівних посадах на заводі.

«Наш святий обов'язок - шанувати пам'ять загиблих і піклуватися про живих. Ви захистили нас, ми зобов'язані захищати Вас. Соціальне забезпечення та матеріальна підтримка – ось те, чим ми можемо допомогти славним літнім людям на сьогодні», - сказав у своєму привітанні до жінки Олександр Володимирович.

Посадовець вручив жінці квіти, нагрудний пам’ятний знак «70 років звільнення Києва», а відповідно до доручення Президента України щодо посилення соціального захисту ветеранів, - матеріальну допомогу.

Перейти до спискуВерсiя для друку