Головна  →  Новини  →  9 вересня 2020

Шевченківська РДА: 10 нежитлових приміщень повернуто у власність Києва

Відомо, що протягом 5 років з комунальної власності неправомірно перереєстрували майже 36 нежитлових об’єктів нерухомості загальною площею близько 6300 кв.м.

Починаючи з 2015 року з метою захисту майнових інтересів територіальної громади міста Києва Шевченківська райдержадміністрація спільно з КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району міста Києва», в разі виявлення фактів з незаконного відчуження з комунальної власності об'єктів нерухомого майна, зверталась із заявою про злочин до Київської місцевої прокуратури №10 та Шевченківського УП ГУНП у м. Києві.

З метою захисту інтересів держави у сфері державної та комунальної власності органи прокуратури звернулись до суду із позовними заявами про скасування державної реєстрації права власності та витребування майна з чужого незаконного володіння.

На даний час уже розглянуто та задоволено 10 позовів щодо повернення у комунальну власність об'єктів нерухомого майна загальною площею 2265 кв.м, віднесених до сфери управління Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації та закріплених на праві господарського відання за КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Шевченківського району м. Києва».

По інших об’єктах нерухомості тривають досудові розслідування в рамках відкритих кримінальних проваджень.

Перейти до спискуВерсiя для друку