Головна  →  Новини  →  2 вересня 2020

Олег Гаряга розповів урбаністам як використовувати нестандартні підходи для реалізації проєктів із залученням влади та громади

Олег Гаряга розповів урбаністам як використовувати нестандартні підходи для реалізації проєктів із залученням влади та громади

У відомій столичній школі «Урбанина» відбувся воркшоп за участю голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олега Гаряги, який розповів про особливості реалізації проєктів в умовах бюрократичної державної системи, як донести до влади та громади важливість креативних ідей з трансформації звичного громадського простору під сучасні вимоги сьогодення, а також поділився практичними кейсами з власного досвіду. ФОТОЗВІТ

У заході взяли участь керівництво школи «Урбанина», громадський діяч Олександр Барабошко, відомі архітектори, інженери, фахівці в сфері IT, соціологи та інші.

Так, за словами Олега Гаряги місія влади в питаннях підтримки сміливих урбаністичних ідей, як вимога громади на сучасні зміни публічних просторів, повинна полягати в максимальному сприянню: «Всі розуміють, що влада діє виключно в межах повноважень та у спосіб, що передбачені чинним законодавством. І найчастіше більшість моїх колег, як представників влади, дуже забюрократизовані в цих питаннях, а можливо й не розуміють, що є нестандартні підходи в реалізації дійсно корисних ідей, запропонованих громадськістю».

Очільник Шевченківського району відмітив, що якщо є велике бажання, то можна не обмежуватися лише стандартним забезпеченням належної життєдіяльності на ввіреній території, а й створювати відповідні умови громадськості для їх власного розвитку – надавати їм можливості втілювати сміливі інфраструктурні та архітектурні рішення.

Зі свого боку громадський активіст Олександр Барабошко навів приклад успішної реалізації проєктів, що були успішно втілені за сприяння голови Шевченківської райдержадміністрації Олега Гаряги.

«Всі ми хочемо жити у гарному місті, тож давайте разом змінювати середовище, в якому ми живемо та створювати там комфортний простір. Наприклад, в рамках реалізації програми «Громадський бюджет» декілька років поспіль нам вдалося реалізувати найбільший молодіжний фестиваль електронної музики у Києві «RadioDay». А от минулого року на вулиці Рейтарській, у центрі міста поруч із відомою скульптурою «Їжачок у тумані», відкрили екопарк, який оснащений енергозберігаючими технологіями. І це яскравий приклад того, коли маєш бажання, то можна знайти будь-який механізм для втілення цікавої ідеї у життя», – поділився досвідом із слухачами Олександр Барабошко.

Слухачі школи «Урбанина» представили Олегу Гарязі проєктну пропозицію щодо облаштування історичного публічного простору «Золотоворітської площі», де виклали свої сміливі архітектурні ідеї.

Очільник Шевченківського району проявив зацікавленість проєктом та відмітив його відповідність сучасним світовим тенденціям, а також роз’яснив присутнім, як на практиці працює система державного управління в розрізі погоджень та впроваджень подібних масштабних проєктів із популяризації та збереження культурної і історичної цінності подібних об’єктів.

Наприкінці лекції учасники заходу обмінялись думками та подякували Олегу Гарязі і Олександру Барабошко за змістовний власний досвід в нестандартному підході роботи чиновників та громадських активістів.

Перейти до спискуВерсiя для друку