Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2013

Міська комісія з благоустрою здійснила перевірку Шевченківського району

Міська комісія з благоустрою здійснила перевірку Шевченківського району
Шевченківський район вийшов на фінальну стадію проведення осіннього місячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану території
Так, вчора, 30 жовтня Шевченківський район перевіряла міська комісія з проведення осіннього місячника під керівництвом начальника управління контролю за благоустроєм Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Сергія Роменського. Відповідні організаційні заходи та завдання, визначені у рамках місячника були виконані по всій території Шевченківського району.
Засідання комісії відбувалось за участі першого заступника голови Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олександра Малихіна та фахівців відділів з благоустрою, керівників КП  ЖЕКів та ТОВ, представники ЗМІ тощо.
Олександр Володимирович провів членам комісії своєрідну екскурсію територією Шевченківського району та зазначив, що проведення осіннього місячника підсилить відповідальність керівників житлово-комунальних служб районів та міста за виконанням обсягів робіт згідно з цільовими загальноміськими програмами. Заплановані заходи також сприяли реалізації ініціатив Президента України щодо забезпечення якісних умов життя громадян 
Під час об'їзду члени комісії мали змогу побачити впорядкованість великих транспортних артерій району - вулиць Артема, Мельникова, Глибочицької, Чорновола, проспекту Перемоги, бул. Тараса Шевченка. Побували члени комісії й на території відреставрованого сквера «Лук'янівський» по вул. Артема, 87-89. 
Капітальний ремонт зелених насаджень виконав КП УЗН Шевченківського району міста Києва. Тут висаджено 585 кущів квітів, переважну кількість яких становлять багаторічні хризантеми. У сквері ростуть різноманітні ялини, туї, ялівці, кизильники, барбариси, японські спіреї, форзиції у кількості понад 200 одиниць. Зелена зона обладнана також лавами та тротуарними доріжками. 
Інспекція залишилася задоволена від побаченого також на вулицях В.Житомирська, Шамрила, Дегтярівська, Рибалки, Пушкінської тощо.
Відвідали й новозбудований парк ім. Алієва по вул. Глибочицькій.
Ще одним об'єктом огляду став новозбудований житловий квартал «Зелений острів» по вул. Сікорського. Забудовник також здійснив сучасний благоустрій зеленої зони та встановив численні дитячі та спортивні майданчики довкола.
Надалі, делегація від Шевченківського району разом із членами комісії здійснила виїзд на територію Печерського району.
Щодо оцінки роботи зазначених районів, очільник столичного благоустрою продовжив засідання комісії у приміщенні Печерської РДА.
Сергій Роменський зазначив, що проведено рейтинг щодо виконавчої дисципліни на звернення з питань благоустрою, які надійшли до контактного центру. Найкращий показник - у Шевченківського району - 86%.
Однак, упродовж тижня райони повинні усунути ті недоліки, які були виявлені міською комісією з проведення осіннього місячника з благоустрою. 
Головною метою цього об'їзду - було не лише побачити позитивні зміни в упорядкуванні столичної території, але й недоопрацювання. Тому під час свого виступу на засіданні Олександр Малихін зазначив, що Шевченківський район виконає поставлені завдання та усуне незначні недоліки упродовж найближчого тижня.
Перейти до спискуВерсiя для друку