Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2013

Голова району завітав до Київського Національного університету ім. І.Карпенка-Карого

Голова району завітав до Київського Національного університету ім. І.Карпенка-Карого

30 жовтня Сергій Зімін відвідав з робочою поїздкою один з провідних закладів мистецької освіти  -  Київський Національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого, історія діяльності якого налічує понад 100 років. Університет є багатопрофільним вищим мистецьким навчальним закладом, який здійснює підготовку професійних кадрів за напрямами «Театральне мистецтво», та «Кіно-телемистецство». На 15-ти кафедрах інституту екранних мистецтв та факультету театрального мистецтва сьогодні працюють видатні майстри театрального та кіно-телемистецтва, серед яких художні керівники, головні режисери та провідні актори академічних театрів, кіно- і телережисери, академіки і члени-кореспонденти Академії мистецтв України, відомі митці і вчені та народні артисти України.

Олексій Безгін, ректор, академік Національної академії мистецтв України, професор, заслужений діяч мистецтв України, кандидат мистецтвознавства зустрів гостей у своєму кабінеті. Гості спілкувалися у неформальній обстановці. Зокрема, Сергій Георгійович цікавився тим, які спеціалізації існують та які предмети викладають в університеті, де працюють випускники Університету, яка середня зарплатня у викладачів тощо. За словами ректора, після закінчення навчального закладу, випускники працюють в різних сферах галузі культури і мистецтв. Їх творчі досягнення високо оцінені як у нашій державі, так і за її межами. Наприклад, Олексій  Безгін розповів, що у жовтні 2012 року у місті Монтекатіні (Італія) відбувся «63 Міжнародний  фестиваль короткометражних фільмів у Монтекатіні», у якому взяв  участь університет. Було показано 14 курсових робіт і за проведення майстер-класу та спільні зйомки студентів з італійськими студентами учасників фестивалю було нагороджено медаллю Президента Республіки Італії «За вклад у розвиток кіномистецтва».

Сергій Зімін та його заступник Віктор Давиденко оглянули приміщення Головного корпусу - ректор провів екскурсію для гостей. Так,  керівництво району оглянуло приміщення та навчальні аудиторії національного університету, поспілкувалися зі студентами.
 
Цікавий повоєнний період історії інституту. Ректор університету зазначив, що тільки в 1945 році з нагоди 100-річчя від дня народження видатного українського драматурга і театрального діяча І. К. Карпенка-Карого, інститутові присвоєно його ім'я. Але чимало випускників, викладачів і студентів інституту не повернулися з фронтів Великої Вітчизняної війни. Їхні імена викарбувані на меморіальних дошках, установлених у 60-х роках XX ст. у двох різних корпусах інституту: на вул. Ярославів Вал, 40 і на вул. Хрещатик, 52.
 
На сьогодні Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого розвиває плідні стосунки у напрямках культурно - інформаційної роботи з Посольствами та вищими навчальними закладами різних країн світу, а згідно з укладеними угодами про творчу співпрацю підтримує плідні творчі стосунки з театральними школами Угорщини, Вірменії, Грузії, Росії, Франції, Білорусії. Студенти університету беруть участь у багатьох престижних фестивалях театрального та кінотелемистецтва  світу та є їх призерами. Університет як член Світового Консорціуму ЮНЕСКО – Chair-ITI брав участь у фестивалях театральних шкіл, які відбувалися в м. Синай (Румунія), м.Манілі (Філліпіни), в м.  Барселона (Іспанія), в м. Пекін (Китай), м.Ліма (Перу),  в м.Софія  (Болгарія).
 
Перейти до спискуВерсiя для друку