Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2013

Реформування медичної галузі Шевченківського району на особливому контролі

Реформування медичної галузі Шевченківського району на особливому контролі

Сьогодні відбулася розширена нарада у голови Шевченківської РДА Сергія Зіміна з головним лікарями поліклінічних закладів щодо розгляду результатів роботи комісій з припинення діяльності закладів охорони здоров’я  Шевченківського району в рамках медичної реформи. «Наближається до завершення ІІ-й етап реформування медичної галузі у Шевченківському районі столиці. Виконуючи завдання Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентноспроможна економіка, ефективна держава» та соціальні ініціативи Президента України В. Януковича, Шевченківський район відповідально підійшов до завдань, які ставить перед нами керівництво держави. Так, уже найближчим часом в районі розпочнуть роботу 3 Центри первинної медико-санітарної допомоги та Консультативно-діагностичний центр.

Створення Центрів забезпечить покращення медичних послуг та наближення лікарів до пацієнтів, що в свою чергу дасть імпульс до здорового та повноцінного життя мешканців нашого району, а також створить належні умови праці для медичних працівників» – з цього почав свій виступ очільник району.

Заступник голови Віктор Давиденко та начальник управління охорони здоров’я Шевченківської райдержадміністрації Валентина Рейф окреслили основні організаційно-розпорядчі заходи з реорганізації амбулаторно-поліклінічних закладів Шевченківського району міста Києва. Так,  до 1 листопада 2013 року планується до виконання наступні організаційно-правові заходи, а саме: підготовка розпорядження Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації про затвердження структури та граничної чисельності новостворених  підприємств, про внесення змін до положення управління охорони здоров’я, про закріплення майна лікувально-профілактичних закладів, що реформуються. Вже підготовлено розпорядження Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації про покладання службових обов’язків на керівників Центрів та проект розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації)  про перерозподіл видатків бюджету міста Києва, передбачених Шевченківській районній в місті Києві державній адміністрації на 2013 рік .
Також необхідно здійснити повний розрахунок з працівниками лікувально - профілактичних закладів по заробітній платі та надати заявку на фінансування,  перерозподіл видатків  по загальному фонду бюджету між центрами ПМСД та КДЦ, проведення державної реєстрації комунальних некомерційних підприємств Центрів первинної медико-санітарної допомоги та Консультативно-діагностичного центру.
До 31 жовтня 2013 року мають бути звершені всі організаційні заходи щодо створення комунальних некомерційних підприємств Центрів первинної медико-санітарної допомоги та Консультативно-діагностичного центру Шевченківського району (реєстрація в органах державної статистики, податковій службі, відкриття рахунків в органах Державної казначейської служби, виготовлення печаток та штампів тощо).
Перейти до спискуВерсiя для друку