Головна  →  Анонси  →  12 березня 2020

14 березня на площі перед Михайлівським Золотоверхим собором відбудеться захід із нагоди Дня українського добровольця

14 березня на площі перед Михайлівським Золотоверхим собором відбудеться захід із нагоди Дня українського добровольця

14 березня о 10:00 на площі перед Михайлівським Золотоверхим собором відбудеться захід із нагоди Дня українського добровольця. Про це повідомили у Департаменті соціальної політики КМДА.

У заході візьмуть участь керівники центральних органів виконавчої влади, міста Києва, учасники АТО/ООС, бійці добровольчих підрозділів та об’єднань, члени сімей загиблих  учасників АТО/ООС, представники громадських організацій АТО/ООС, громадськість.

У програмі, зокрема, вручення посвідчень учасника бойових дій воїнам-добровольцям, виступи голови Проводу Добровольчого руху Організації українських націоналістів (ОУН), першого командира Добровольчого батальйону ОУН Коханівського Миколи та командира добровольчого батальйону «Карпатська Січ» Куцина Олега; панахида за загиблими; урочиста церемонія покладання квітів.

Місце проведення: площа перед Михайлівським Золотоверхим собором (вул. Трьохсвятительська, 8).

Довідково.

Із метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України постановою Верховної Ради України  від 17 січня 2017 року № 4261 було встановлено День українського добровольця, який відзначається 14 березня.

У березні 2014 року, усвідомлюючи високий ризик військового вторгнення на територію материкової України та бажаючи захистити незалежність, суверенітет та територіальну цілісність своєї держави, добровольці із Самооборони Майдану вирушили на військовий полігон для проходження військової підготовки з метою подальшої участі у воєнних діях. Як наслідок, із лав Самооборони Майдану було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії.

14 березня 2014 року більше п’яти сотень бійців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці Київської області. Так розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону.

За інформацією: https://kyivcity.gov.ua/

Перейти до спискуВерсiя для друку