Головна  →  Новини  →  8 жовтня 2013

Рухомий склад столичного метрополітену готують до зими

4metro_001.jpgПроведено комісійний огляд 256 вагонів експлуатаційного парку

Для забезпечення нормальної роботи рухомого складу на відкритій ділянці, мостових переходах, паркових коліях електродепо та безпечного пересування пасажирів біля входів/виходів станцій КП «Київський метрополітен» відкоригував оперативний план снігоборотьби. У ньому передбачено порядок, терміни, послідовність і засоби очищення від снігу колій, стрілочних переводів та прилеглих до станцій територій. Про це йшлося під час розширеного засідання Колегії КМДА на чолі з Олександром Поповим.

Для забезпечення належних пасажирських перевезень, як того вимагають соціальні ініціативи Президента України, розроблено та з 2 вересня введено в дію зимові графіки руху поїздів.
Здійснюється підготовка до роботи в зимових умовах рухомого складу відповідно до запланованих обсягів, проведено комісійний огляд 256 вагонів (33% експлуатаційного парку вагонів). Триває ремонт і підготовка до зимових робіт автомобільного і спеціального транспорту. Так, за 8 місяців поточного року на вагоноремонтному заводі метрополітену проведено капітальний та поточний ремонти 108 вагонів.
Крім того, капітально відремонтовано 8 ескалаторів та їхніх вузлів, здійснено ремонт 0,225 км колій, виконано підйомний ремонт 0,908 км паркових колій, замінено 0,938 км рейок на наземній ділянці. Також виконано скління розбитих вітражів павільйонів станцій «Оболонь», «Петрівка», «Дніпро», «Дарниця». Проведено поточний ремонт 35 стрілочних електроприводів.
Тривають на об’єктах метрополітену роботи з підготовки службово-виробничих приміщень. Зокрема, фахівці столичної підземки перевіряють системи опалення, гарячого і холодного водопостачання, проводять ревізії вентиляційних систем, теплових завіс, калориферів, систем обігріву сходових маршів, теплових вузлів, бойлерних, пожежних водопроводів і вхідних дверей тощо. Також проводиться укомплектування зимового одягу та взуття для працівників метрополітену.
Перейти до спискуВерсiя для друку