Головна  →  Новини  →  25 листопада 2016

Звернення голови Шевченківського району з нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору

Звернення голови Шевченківського району з нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору
 
За свою історію український народ пережив чимало трагедій, але жахливішого лиха, як Голодомор 1932 – 1933 років, наша історія не знала. Голодомор – одна з найстрашніших катастроф в історії людства. За своїм вражаючим масштабом її можна порівняти лише з втратами народу від Другої світової війни, хоча це був мирний час.
 В останню суботу листопада вся Україна у жалобі схиляє голову перед нашими пращурами, співвітчизниками, – жертвами Голодомору 1932-33 років. В цей скорботний день ми згадуємо трагедію – геноцид українського народу, вчинений комуністичним режимом, який ретельно його спланував та цілеспрямовано реалізував на теренах нашої землі. Це було вбивство нації, без жодного пострілу чи газових печей, проте повільний та ще більше жахливий, аніж можна уявити – згасанням від голоду. Нас ненавиділи, нас вбивали бо ми хотіли бути вільними людьми на своїй землі.
Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Україна втратила мільйоніи своїх  синів та дочок.
Трагедію українського народу, з нами розділяюсь: Канада, США, Іспанія, Італія, Чехія, Польща, Ватикан, Латвія, Литва та інші країни світу, які розуміють той жах події й наслідків, справжній злочин проти людяності, що ніс собою «Великий Голод».
 Але й понині -  це глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує серця і душі не лише його очевидців, але сучасне покоління.
У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалимо «свічку пам’яті» у власних оселях! Ми всі маємо усвідомити, що подібної трагедії не має статися ні з нашими дітьми, ні з внуками. Ми українці, ми родина, маємо бути сильними в творенні нашої Держави та майбутньої історії.
 
Вшануємо пам’ять про тих, кого втратила наша земля,- хвилиною мовчання.
 
Перейти до спискуВерсiя для друку