Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Навігатор на 8-ме серпня: куди піти у Києві

Опубліковано 08 серпня 2019 року о 09:58
фото

Восьмий день восьмого місяця - чудовий привід для нових вражень. А ми знаємо, як зробити вас вечір цікавим і корисним. Сьогодні на вас чекає презентація книги про повоєнний Київ,  зустріч екоактивістів, які поділяться лайфхаками, розповідь про радянське фотодозвілля, відкриття виставки композицій з природних мінералів, перегляд сучасного українського фільму без слів, кінопоказ документальної класики німого кіно з музичними лайв сетами, вистава про мужика, музика Чайковського, бразильський джаз та багато іншого. 

ЗРАНКУ ДО ЗООПАРКУ. 45-річчя горили Тоні

Це єдина горила в Україні.  Тоні народився у зоопарку м. Нюрнберг (Німеччина) 1974 року. Згодом перебував у зоопарках Ґановера та Саарбрюккена, а з 29 вересня 1999 року Тоні оселився у Київзоо. Привітайте ювіляра. У програмі: фруктове частування горили Тоні, коментарі фахівців зоопарку, поздоровлення Тоні від юннатів Київзоо.

Коли: 11.00-12.00
Де: Київський зоопарк, просп. Перемоги, 32
Вартість: за вхідними квитками до зоопарку


ВЕЧІР ІСТОРИЧНИЙ. Сталінський Київ: Перезавантаження (1943–1953)

Презентація нової книжки Сергія Єкельчика «Повсякденний сталінізм. Київ і кияни після Великої війни». На світанку 6 листопада 1943 року Хрущов, Жуков та Довженко вийшли з машин на Хрещатику і пішли вгору вулицею Леніна (тепер Хмельницького). Центр міста лежав в руїнах, червоний корпус університету ще палав. . Як саме влада заходилася відбудовувати місто й перевиховувати містян в останнє десятиліття сталінщини? Якою була відповідь киян на ініціативи керівництва? Нова книжка канадського історика та президента Канадської асоціації українознавців Сергія Єкельчика розглядає ці питання на прикладі різноманітних подій з історії міста — від відбудови Хрещатика й фестивалів ненависті на стадіонах до проведення виборів й розвалу системи політосвіти.

Коли: о 18.00
Де: Музей історії Києва, вул.  Богдана Хмельницького, 7
Вхід вільний


ВЕЧІР КОРИСНИЙ. Екологія та права

Bitbetter: "Як бути трошки екологічнішими"

Чи потрібен насправді пакет та поговоримо про еко-звички загалом.  Щоб знайти відповіді на еко-питання комплексно – запросили спікерів з всіляких різних сфер, а щоб теорію одразу примінити на практіці – зібрали еко-маркет з природодружніми товарами.

Коли: о 18.30
Де: Палац Культури Куренівка, вул. Костянтинівська, 73 
Вхід вільний, реєстрація 

Як уникнути пастки поліцейського

 

Знання своїх прав - уже половина справи, коли мова заходить про правосуддя.  Національний центр правозахисту спільно з Освітньою асамблеєю та  Департаментом суспільних комунікацій КМДА познайомлять вас із базовими критичними ситуаціями: обшуками, допитами, затриманнями. Інтерактивна форма дозволить отримати досвід «з правом на помилку» (чого не буде в реальному житті) завдяки професійним адвокатам.

Коли: о 19.00
Де: Простір “Освітня асамблея”, вул. Івана Мазепи, 3-Б
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ. Лекція Галини Глеби «Радянське фотодозвілля»

У повоєнний час на території усього СРСР активно утворювалися аматорські гуртки та різноманітні об’єднання за інтересами. Помітну роль в культурному і суспільному житті у 1970-х роках зайняло фотолюбительство, яке спричинило масове захоплення побутовим фотографуванням та появу так званих фотоклубів, де навчали зйомці, а також демонстрували та обговорювали любительську фотографію. На лекції піде мова про появу масового інтересу до фотографування та розквіт неофіційної фотографії при офіційних фотоклубах і під пильним наглядом КДБ. А також про те, як неофіційно заробляли фотографи, що таке «лурики», виставки «по клубному кільцю» та журнал «Советское фото».

Коли: о 19.00
Де: PinchukArtCentre, вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2, 3-й поверх, експозиція виставки «Заборонене зображення»
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ. «Самоцвітний Дзен» Миколи Волги

Усе життя Микола Волга працює з камінням, вивчає його і черпає в натхнення в його красі. Природне, живе каміння для нього є провідником енергії і сили, ресурсом зцілення, об’єктом для медитації. Мерехтіння променів світла на дивовижних гранях підкреслює гармонію колористичного камертону.
На виставці автор представить композиції з природних мінералів, художні, літературні та мультимедійні твори.


Коли: о 19.00
Де: Центр сучасного мистецтва «Білий Світ», вул. Пушкінська, 21а
Вхід вільний


ВЕЧІР В КІНО: якісне українське та Берлін під музику

КіноКульт. «Рівень чорного»

Головний герой Костя займається весільною фотографією. Вдома годує кота і редагує фотознімки та доглядає за старим батьком, який пережив інсульт. Часто до Кості підкрадається відчуття самотності, яке деколи втамовує подруга з весільного журналу. Втім, трапляється чорна смуга, яка вибиває протагоніста зі старого ритму життя. Без жодних слів та діалогів відчуття Кості стають зрозумілими на візуальному рівні, в чому зможуть переконатися і наші показу. На зустріч завітає автор фільму Валентин Васянович.

Коли: о 19.59
Де: Будинок звукозапису Українського радіо, вул. Леоніда Первомайського, 5-в
Вхід вільний, реєстрація 

Павло Павлосюк & Альберт Цукренко Міста на плівках: v1. Берлін

 

Кіномузичний проект “Міста на плівках” - серія кінопоказів документальної класики німого кіно з музичними лайв сетами. Перший лайв сет присвячено Берліну -  фільм німецького кіноавангардиста Вальтера Руттмана “Берлін. Симфонія великого міста” озвучений авторською музикою Павла Павлосюка (клавіші) у дуеті з Альбертом Цукренком (електрошумові ефекти).    Стрічка “Берлін. Симфонія великого міста” є експериментальним документальним фільмом, що розвиває принцип “кіносимфонії”. Тут глядач спостерігає одразу кілька побутових подій за один мікропроміжок часу (людські кроки, приїзд міщан з валізами) на фоні повільного ритму міста - від світанку до остаточного згасання звуків вечірнього Берліна. 

Коли: о 21.00
Де: Х.Л.А.М, вул. Межигірська, 23/22
Вхід вільний


ВЕЧІР В ТЕАТРІ. Віталік: Дикий театр | Freedom Hall

Уявіть собі чоловіка: впевненого, дієвого, серйозного, накачаного, мачо. Це Віталік. А тепер уявіть закомплексованого, сутулого, сорокарічного холостяка з Маріуполя, який знімає кімнату, працює журналістом, шукає сенс життя, гроші, турботу, любов і натхнення...  Уявили? Це теж Віталік.  А тепер уявіть, як два абсолютно різні Віталіки живуть одне життя.

Коли: о 19.30
Де: Freedom Hall, вул. Кирилівська, 134 
Вартість квитків: 300-400 грн.


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ: Чайковський, свіжа кров та бразильський джаз

Петро Чайковський. Симфонічний оркестр НФУ

Чайковський любив бути в Україні, зокрема, в Києві. Тут він зустрічався з Миколою Лисенком, слухав хор у Софії Київській та прем’єри власних опер. 
В програмі - Концерт для скрипки з оркестром, що вражає особливо блискучою віртуозністю партії скрипки (звучатиме у виконанні молодого виконавця Романа Холматова, який вперше виступить із філармонійним оркестром), Італійське капричіо, вальси з балетів «Спляча красуня», «Лебедине озеро» та «Лускунчик» .

Коли: о 19.00
Де: Національна філармонія України, вул. Володимирський узвіз, 2
Вартість квитків: 80-400 грн.

Youth Summer Concert

 

Українська музична сцена з кожним роком наповнюється молодими і дуже талановитими виконавцями. Ви почуєте Cardinal Birds — відкриття  музичного проекту TALENT UnCOVERed,  ZFeelZ — молодий гурт із Києва, більшість учасників якого цього року закінчили школу та вступатимуть до вищих навчальних закладів,  Our Atlantic — молодий київський грут, який постійно експерементує зі звуком, міксуючи інді-рок і синті-поп. 

Коли: о 19.00
Де: America House Kyiv, вул. Миколи Пимоненка, 6,
Вхід вільний. Не забудьте паспорт або посвідчення водія.

Brazilian Jazz by Ruslan Egorov Quartet

 

На концерті вас чекають яскраве поєднання samba та bossa nova, наживо музика легендарного Tom Jobim, бразильські мелодії, що лунали у знаменитому Нью-Йоркському Карнегі Хол. У виконанні Руслана Єгорова – “золотого” голосу українського джазу –  прозвучить  «Só Danço Samba», який свого часу підкорив легендарну Еллу Фіцджеральд. Шарм вечору додадуть романтичні композиції “Besame Mucho”, “Agua De Beber” та багато інших.

Коли: о 20.00
Де: Caribbean Club, вул. С. Петлюри, 4
Вартість квитків: 190-820 грн.

 

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux