Головна  →  Новини  →  17 серпня 2020

Вчителі Шевченківського району потрапили до ТОП-50 найкращих українських освітян

Вчителі Шевченківського району потрапили до ТОП-50 найкращих українських освітян

Учитель правознавства та історії Київського ліцею бізнесу Леся Юрчишин та вчитель біології Спеціалізованої школи з поглибленим вивченням англійської мови №57 увійшли до числа ТОП-50 фіналістів національної премії Global Teacher Prize Ukraine 2020. ФОТОЗВІТ

Як зазначено на сайті премії, результатом викладання Лесі Юрчишин є синхронний курс всесвітньої історії та історії України з інтеграцією інших дисциплін та розвитком критичного та креативного мислення, емоційного інтелекту. Після відвідування міжнародних шкіл, організованих Українським центром вивчення Голокосту, стала співавторкою посібника на тему Бабиного Яру.

Сама ж викладач про себе каже так: «Чим я відрізняюся від своїх колег? Кожна людина - це особливий Всесвіт, унікальний дар з незбагненним життєвим шляхом. І якщо мета моїх колег-учителів - допомогти людині пізнати світ і себе в ньому, то різниця між нами полягатиме лише у певних методах і прийомах».

Інша фіналістка премії Олена Манжос вважає STEM-освіту та інтерактивний підхід не модою, а необхідністю!

Під час дистанційного навчання викладач перевела традиційні STEM-уроки в ZOOM, а учням запропонувала взяти участь у челенджі та записати відео зі створенням власного полімера, проаналізувати щоденні екологічні звички та попрактикувати німецьку. Вже другий рік проводить STEM-фестиваль, що користується серед учнів чималим успіхом.

Цього року карантин йому не завадив: фестиваль організували онлайн у соціальній мережі Facebook.

«Я пишаюся тим, що мені вдається поширювати власний досвід серед колег не тільки моєї школи, а й міста та навіть країни», - каже Олена Манжос.

Переможця премії серед фіналістів визначать 3 жовтня та винагородять грошовою премією 250 000 грн, навчанням та участю у Global Education & Skills Forum.

Нагадаємо, національна премія Global Teacher Prize Ukraine заснована у 2017 році ГС «Освіторія» та має на меті відзначити досягнення вчителів з усієї України та їх інноваційні методики у навчанні.

Перейти до спискуВерсiя для друку