Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Виробничий травматизм на підприємствах Шевченківського району

Опубліковано 31 липня 2015 року о 10:45

Виробничий травматизм на підприємствах Шевченківського району має тенденцію до збільшення, тому питання створення безпечних умов праці, профілактики виробничого травматизму потребують постійної уваги як з боку керівників підприємств так і відповідних підрозділів Шевченківської адміністрації, в обов’язках яких передбачено здійснення функції державного управління охороною праці на підприємствах району.
За даними Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Києві за І півріччя 2015 року на підприємствах Шевченківського району сталося 17 нещасних випадків пов’язаних з виробництвом. Смертельні випадки відсутні.
В порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість випадків травмування збільшилась на два випадки.
Як і раніше найбільша кількість випадків зареєстрована на  підприємствах соціально-культурної сфери – п’ять випадків, з них: три випадки в Національному академічному театрі опери та балету України ім. Т.Г.Шевченка, по одному в Державній цирковій компанії України та Національному заповіднику «Софія Київська».
Події за яких сталися нещасні випадки: травмування під час танцю, падіння з висоти при виконанні вправ на турніку та падіння під час пересування.
Чотири випадки травмування сталося в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва (медицина).
Події: ДТП та падіння під час пересування.
Підприємство нафтової галузі ПАТ «Укрнафта» - два випадки.
Події що привели до нещасних випадків: травма заподіяна іншою особою та падіння під час пересування.
Основними причинами виробничого травматизму були і залишаються особиста необережність потерпілих  – сім випадків, порушення правил безпеки руху – п’ять випадків, незадовільний технічний стан покриття підлоги, та незадовільний технічний стан території – по одному випадку, порушення технологічного процесу, травмування внаслідок протиправних дій інших осіб, інші – по одному випадку.
Проаналізувавши стан виробничого травматизму, його причини Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація звертається до суб’єктів господарювання району з проханням:
- створити умови для безпеки працюючих та виробництва, забезпечити дотримання працівниками вимог виробничої та трудової дисципліни;
- здійснювати контроль за дотриманням працівниками вимог законодавчих та нормативних актів з охорони праці;
- провести роз’яснювальну роботу з працівниками підприємств щодо необхідності дбати про особисту безпеку і здоров’я, а також про безпеку і здоров’я оточуючих людей.
Зменшення нещасних випадків зумовить збереження державних коштів на усунення наслідків цих аварій та відшкодування шкоди потерпілих на виробництві, збереження та розвиток трудового потенціалу України.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux