До уваги керівників підприємств та установ Шевченківського району
Сектором з питань охорони праці Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації опрацьовано інформацію сектору з питань охорони праці Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про стан виробничого травматизму на підприємствах Шевченківського району за І півріччя 2021 року.
Протягом І півріччя 2021 року на підприємствах, в установах та організаціях Шевченківського району внаслідок виробничого травматизму та професійних захворювань потерпілими є 59 осіб.
Порівняно з аналогічним періодом 2020 року спостерігається збільшення кількості випадків на 43.
У І півріччі 2021 року найбільша кількість потерпілих в Шевченківському районі зафіксована в галузі охорони здоров'я - 24 особи, що пов'язано із збільшенням захворюваності медичного персоналу лікарняних закладів на гостру респіраторну хворобу COVID – 19 спричинену коронавірусом SARS-CoV-2:
- Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва – 8 потерпілих;
- Комунального некомерційного підприємства Київської обласної ради «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» – 12 потерпілих;
- Комунальне некомерційне підприємства «Київська міська клінічна лікарня №9» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) – 4 потерпілих.
Зважаючи на вищевикладене, Шевченківська районна в місті Києві державна адміністрація звертається до керівників підприємств та установ району проводити заходи аби уникнути поширення гострих респіраторних та інфекційних захворювань, в тому числі захворювань на COVID-19.
Варто дотримуватись заходів безпеки, а саме:
- проводити наскрізне провітрювання приміщень та проведення вологих прибирань із використанням дезінфекційних засобів у приміщеннях;
- не допускати до роботи осіб з ознаками інфекційного захворювання;
- обмежити масові заходи в закритих приміщеннях;
- забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правил
- особистої гігієни (рукомийники, мило, одноразові рушники, серветки тощо);
- проводити регулярну обробку рук спиртовмісним засобом та/або мити їх з милом;
- забезпечити медичні пункти необхідними засобами та обладнанням (термометрами, бактерицидними випромінювачами, дезінфекційними та антисептичними засобами, засобами особистої гігієни та індивідуального захисту тощо);
- дотримуватися правил респіраторної гігієни (при кашлі та чханні прикривати рот і ніс серветкою або згином ліктя; відразу викидайте серветку в контейнер для сміття з кришкою і обробляйте руки спиртовмісним антисептиком або мийте їх водою з милом);
- користуватися одноразовими масками при необхідності, проводити їх заміну, як тільки вони стануть вологими чи забрудняться.