Головна  →  Новини  →  17 вересня 2019

Навігатор на 17-те вересня: куди піти у Києві

Навігатор на 17-те вересня: куди піти у Києві

Сьогодні на вас чекає розмова з учасниками та свідками Майдану, лекція про творчість художника Олександра Мурашка, майстер клас як отримувати задоволення від роботи, романси, камерний концерт з органом і саксофоном, виставапро життя чумаків та багато іншого. 

ВЕЧІР АКТИВНИЙ.

Обговорення Концепції Розвитку Подільського Району (Поділ)

Запрошують місцевих мешканців, представників громадянського суспільства, людей, що працюють в районі та тих, хто знає район та бажає вплинути на його майбутнє. Серія подій присвячена дискусії та коментування драфту Концепції розвитку району, робота над якою йшла впродовж року. Під час заходу у відвідувачів буде можливість ознайомитись з напрацюваннями експертів з 11 сфер, поставити питання та висловити свої пропозиції.

Коли: о 18.30
Де: Будинок дитячої творчості, Контрактова площа, 12
Вхід вільний


ВЕЧІР СПОГАДІВ.

«Майдан. Пряма мова». Розмова з авторами та героями книжки

Видання “Майдан. Пряма мова” – це 35 інтерв’ю, записаних із учасниками та свідками подій Євромайдану в Україні. Це перша книжка серії усних історій, започаткована Національним музеєм Революції Гідності.
Збірник унікальний тим, що в ньому подано повні транскрипти, дослівні розшифровки записаних спогадів. Також на початку майже всіх інтерв’ю наведено QR-код, за допомогою якого можна прослухати оригінальні записи. “Майдан. Пряма мова” – наукове видання, де немає оцінок та інтерпретації подій революції. Насамперед це можливість самому розібратися із ситуацією. Зрозуміти, що керувало людьми, які вийшли на Євромайдан, що там взагалі відбувалося.

Коли: о 18.30
Де: Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану, майдан Незалежності, 18/2, другий поверх Будинку профспіло
Вхід вільний, реєстрація


ВЕЧІР ЛІТЕРАТУРНИЙ.

Презентацiя книги "Червона сукня моєї тiтки"

У затишній атмосфері письменниця Таіс Золоткоська розкаже про поетку Аню Сільвер, життя якої надихнуло її на створення книги, розкаже про життя та творчість, про свою подорож та нові відкриття. Кожен учасник зустрічі матиме змогу поставити питання та поговорити про творчість.

Коли: о 19.00
Де: Creative Women Space, пров. Михайлівський, 9б
Вхід вільний


ВЕЧІР З МИСТЕЦТВОМ.

Революція Олександра Мурашка

Ця лекція не про життя Олександра Мурашка, а про захопливий та несподіваний світ його картин. Спроба подивитись на світове мистецтво очима художника, який віддав життя за наше право називати Київ одним з центрів світового мистецтва.

Коли: о 19.00
Де: INVERIA flow space, вул. Володимирська, 49А, 
Вартість квитків: 400 грн.


ВЕЧІР ПСИХОЛОГІЧНИЙ.

Як отримувати задоволення від роботи

Як отримувати задоволення від роботи і від життя в цілому, коли ми розриваємося між настільки суперечливими ідеями і соціальними вимогами? На лекції ви дізнаєтеся: чому нам так складно отримувати задоволення від роботи і від життя; як ми можемо зробити власну роботу набагато приємнішою; чого ми насправді хочемо; чим відрізняється наше реальне життя від життя нашої мрії; що зробити, щоб наблизити свою нинішню роботу до бажаної.

Коли: о 19.30
Де: Mezzanine, вул. Нижньоюрківська, 3
Вартість квитків: 250 грн.


ВЕЧІР В КІНО.

Показ фільму "20/4"

Прем'єрний показ короткометражного фільму Андрія Костюка і Олександра Дем'янюка "20/4" та зустріч з учасниками знімального процесу.
Четверо друзів зустрічаються, втікаючи від своєї реальності, проблем та самотності. Разом вони почувають себе цікавими, сильними та потрібними. Їм здається, що внутрішню порожнечу можна заповнити одне одним, алкоголем і веселим невимушеним вбиттям часу. Проте час повертає їх до наболілого...

Коли: о 19.30
Де: Національний Центр театрального мистецтва ім. Леся Курбаса, вул. Володимирська, 23В
Вхід вільний 


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ.

Вечір романсу "Музика осіннього листя"

Серед справжнього осіннього листя, що прикрашатиме сцену, звучатимуть романси та поезія… У програмі візьмуть участь лауреати міжнародних конкурсів, солісти Національної оперети України Тетяна Дідух, Яна Татарова, Михайло Гуменний-Петрівський, піаністка Анна Поліщук, а вірші в авторському виконанні представить поетеса Юлія Бережко-Камінська.

Коли: о 19.00
Де: Арт-центр ім. Івана Козловського, вул. Хрещатик, 50-Б, 
Вартість квитків: 100 грн.

Фавни, гноми, чудасії

 

Найбільш серйозні, навіть переломні моменти в історії музики пов’язані з несерйозними сюжетами. У 1894 році Клод Дебюссі пише симфонічну поему «Прелюдія до пополудневого відпочинку Фавна», де зображений міфологічний фавн напідпитку, який безсоромно мріє про прекрасних німф і наяд. Твір оголошують маніфестом музичного імпресіонізму. У фортепіанній сюїті «Картинки з виставки» (1874) Модест Мусоргський зображує гномів, хатку на курячих лапках, балет невилуплених пташенят і сварку неслухняних дітей в Тюїльрійському саді. Десятки послідовників композитора пишуть класичні і джазові аранжування цього циклу. У 1934 році після шести років роботи з’являється вершинна для української фортепіанної музики партитура – Другий фортепіанний концерт Левка Ревуцького. ів». Втім, у музиці так багато імпресіоністичних і модерністських впливів, що радянські символи і образи їй не дуже личать. Композитора звинувачують у формалізмі, у роки війни гине партитура, текст першої редакції повертається в Україну лише у 2009 році.
Твори виконає Kyiv Symphony Orchestra та піаністка Антуанетта Міщенко.

Коли: о 19.00
Де: Будинок звукозапису Українського радіо, вул. Леоніда Первомайського, 5-в
Вартість квитків: 149-499 грн.

Орган & Саксофон: діалоги / КvінтоФест 2019

У рамках Першого міжнародного фестивалю камерної музики «КVІНТОФест», виступить угорський дует – органіст Андраш Габор Віраг та саксофоністка Ержебет Шелельо. В їхньому виконанні звучатиме музика класиків та сучасних композиторів, зокрема, німців Йоганна Себастьяна Баха та Георга Фрідріха Генделя, норвежця Едварда Гріга, угорців Ференца Ліста та Золтана Йенеї.

Коли: о 19.00
Де: Національна філармонія України, Володимирський узвіз, 2,
Вартість квитків: 70-350 грн.


ВЕЧІР В ТЕАТРІ

Чумацький шлях

У виставі «Чумацький шлях» відображені сцени із життя чумаків та їх родин 17 ст. на основі фольклорно-етнографічних матеріалів, записаних від жителів центральних регіонів України. Чумацькі пісні, своїм походження та глибоким змістом, як і козацькі повертають нас у ті далекі історичні часи. Події, які відбуваються на сцені, знайомлять глядача з життям та побутом чумаків. Цікаві драматичні історії поєднані з тонким та «розумним гумором» завжди підіймає настрій глядача. 

Коли: о 19.00
Де: Київський академічний театр Українського фольклору "Берегиня", вулиця Івана Миколайчука, 3
Вартість квитків: 120 грн.

Співай, Лоло, співай!

Чарівна співачка Лола – зірка портового кабаре “Блакитний янгол”. Серед залицяльників красуні – і юні учні місцевої гімназії, які проводять вечори на її виступах. Їх учитель латині, який отримав за свою манірність прізвисько Гнус, вирішує сам навідатися до співачки, щоб покласти край цій “непристойності” і “розбещеності”. Але, побачивши яка співає на сцені Лола, солідний професор забуває про все на світі і закохується як хлопчисько.
Театральна премія “Київська пектораль-2015» в номінаціях “Краща музична вистава”, “Краща чоловіча роль” – Олександр Ганноченко (Гнус), “Краще пластичне рішення” – Олексій Скляренко.

Коли: о 19.00
Де: Театр драми і комедіх на лівому березі, пр. Броварський, 25
Вартість квитків: 240-480 грн.

За інформацією: https://vechirniy.kyiv.ua

 

Перейти до спискуВерсiя для друку