КМДА Київська міська державна адміністрація


29 травня 2019

Матеріальна допомога киянам - уповноваженим членам сімей загиблих киян - учасників антитерористичної операції за належні для одержання або одержані ними земельні ділянки

Матеріальна допомога киянам - уповноваженим членам сімей загиблих киян - учасників антитерористичної операції за належні для одержання  або одержані ними земельні ділянки

Рішенням Київської міської ради від 07.02.2019 № 34/6690 «Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 09 жовтня 2014 року № 271/271 «Про надання додаткових пільг та гарантій учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей» затверджено Порядок виплати матеріальної допомоги киянам – уповноваженим членам сімей загиблих киян – учасників антитерористичної операції за належні для одержання або одержані ними земельні ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (далі – Порядок).

В розумінні цього Порядку загиблий учасник АТО вважається киянином, якщо на день своєї загибелі був у встановленому порядку зареєстрований в місті Києві.

Уповноваженим членом сім'ї загиблого киянина - учасника АТО може бути лише член його сім'ї, який на день загибелі киянина – учасника АТО був в установленому порядку зареєстрований в місті Києві.

До членів сімей загиблих належать: батьки;один з подружжя, який не одружився вдруге;  діти, які не мають (і не мали) своїх сімей; діти, які мають свої сім'ї, але стали особами з інвалідністю до досягнення повноліття; утриманці загиблого, яким у зв'язку з цим виплачується пенсія (Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» пункт 1 статті 10).

Право на матеріальну допомогу має один із членів сім'ї загиблого киянина - учасника антитерористичної операції, уповноважений згідно з Порядком.

Розмір матеріальної допомоги: 400 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановленого законом на день прийняття Київською міською радою рішення про її виплату. 

ЗА ВИРІШЕННЯМ ПИТАННЯ МАТЕРІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ:

  • за належну для одержання земельну ділянку звертатися до районної в місті Києві державної адміністрації за місцем своєї реєстрації.

Документи необхідні для розгляду питання можливої виплати матеріальної допомоги:

–нотаріально посвідчена заява подається особисто уповноваженим членом сім'ї загиблого киянина - учасника антитерористичної операції, який визначається за взаємною нотаріально посвідченою згодою всіх членів сім'ї (зразок заяви  № 1);

–копія паспорта громадянина України;

–копія документа, що підтверджує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків

–копія посвідчення встановленого зразка, що підтверджує статус особи як члена сім'ї загиблого;

–копія свідоцтва про смерть загиблого;

–копії документів, які підтверджують родинні стосунки із загиблим (свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження тощо);

–довідка, що підтверджує реєстрацію місця проживання заявника у місті Києві на день загибелі киянина - учасника антитерористичної операції та подачі заяви;

–копії документів про безпосередню участь загиблого в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів;

–нотаріально посвідчені заяви від усіх інших членів сім'ї загиблого киянина - учасника антитерористичної операції про виплату заявнику матеріальної допомоги заналежну для одержання земельну ділянку (зразок заяви  № 2) ;

–рішення органів опіки та піклування у випадках, передбачених законодавством України.

Копії документів, крім тих, що відповідно до законодавства України та цього Порядку підлягають нотаріальному засвідченню, мають бути засвідчені заявником з пред'явленням їх оригіналів.

Мешканцям Шевченківського району міста Києва звертатися за адресою:  м. Київ, бульвар Т. Шевченка,  26/4, каб . 106, тел. (044) 234 13 54, Пн. -  Чт.: з 9-00 до 18-00, п'ятниця: з 9-00 до 16-45, обідня перерва: з 13-00 до 14-00. 

  • за одержану земельну ділянку звертатися до Київської міської ради за адресою: вул. Хрещатик, 36, м. Київ, тел. (044) 202 76 93, Пн. -  Чт.: з 9-00 до 18-00, п'ятниця: з 9-00 до 16-45, обідня перерва: з 13-00 до 14-00.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.