Головна  →  Новини  →  16 жовтня 2020

20 жовтня в Україні відзначається Всеукраїнський день боротьби з захворюванням на рак молочної залози

Мета проведення цього дня  - звернути увагу суспільства на проблематику раку грудей, та важливість діагностики захворювання на початкових стадіях для належного лікування.

На жаль, рак грудей у всьому світі посідає перше місце серед усіх онкологічних захворювань, водночас цей вид раку належить до тих, які в разі уважного й дбайливого ставлення до себе можна діагностувати на ранніх стадіях і успішно вилікувати.

Скринінг грудної залози – це обстеження, яке допомагає зберегти красу та здоров'я грудних залоз у жінки.

В Комунальному некомерційному підприємстві “Консультативно-діагностичний центр” Шевченківського району працюють два сучасних апарати рентгенівських мамографічних цифрових (за адресами: вул. Саксаганського, 100 та вул. Пимоненка, 10) та кваліфіковані лікарі, які пройшли спеціалізовану фахову підготовку.

За електронним направлення мамографія проводиться безкоштовно.

Електронне направлення на мамографію ви можете отримати у лікаря-акушера-гінеколога при самозверненні, у лікаря з надання первинної медичної допомоги, з яким укладено декларацію про вибір лікаря, або лікуючого лікаря.

З метою профілактики захворювань молочної залози запрошуємо жінок пройти профілактичний огляд!

Довідково:

Такі обстеження проводять у жінок без наявності симптоматики РМЗ. Обстеження включає збирання повної інформації про наявність факторів, що сприяють виникненню РМЗ, проведення огляду та пальпації молочних залоз у жінок з метою попереднього розподілу оглянутих на групи за ступенем ризику для подальшого поглибленого їх обстеження, проведення мамографії.

Мамографія – це поширений, точний і найбільш ефективний спосіб обстеження здоров’я грудей на сьогоднішній день. Достовірність результатів обстеження молочних залоз залежить і від якісного та сертифікованого обладнання, і від кваліфікації лікаря, що робить оцінку результатів.

Мамографія може виявити пухлини до того, як вони почнуть проявлятися клінічно. Першу мамографію жінки повинні робити у 40 років, після 40 – кожен другий рік,  у віці 40-49-ти років пропонується проводити мамографію в залежності від показань; а після 50 – проводять 1 раз на 2 роки, враховуючи результати попередніх обстежень, самообстежень та клінічних обстежень молочної залози. Жінкам, які не досягли 40 років, рекомендується робити ультразвукове дослідження (УЗД) молочних залоз.

При наявності сімейного анамнезу раку молочної залози - мамографію рекомендують проводити 1 раз на 1-2 роки (регулярно обстежуючи груди самостійно та у кабінеті лікаря), починаючи з віку 35-ти років.

Перейти до спискуВерсiя для друку