КМДА Київська міська державна адміністрація


19 липня 2019

Павло Петренко: Запроваджена Урядом Гройсмана децентралізація дала можливість територіальним громадам в рази збільшити свої бюджети

Павло Петренко: Запроваджена Урядом Гройсмана децентралізація дала можливість територіальним громадам в рази збільшити свої бюджети

Завдяки реалізації ініціативи Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана щодо децентралізації громади на місцях змогли збільшити свої бюджети в рази і направити додаткові кошти на вирішення нагальних проблем жителів. Про це Міністр юстиції Павло Петренко сказав під час візиту до Чернівецької області.

«Нині на території Чернівецької області створено 35 об’єднаних територіальних громад, до яких увійшло 190 населених пунктів. Всі громади успішно діють, доводячи правильність обраного шляху. Лише кілька прикладів. Завдяки децентралізації доходи Глибоцької ОТГ зросли у 5,5 раза – з 8,5 млн грн у 2015 році до 47,2 млн грн минулого року. Кіцманська громада демонструє зростання з 8,9 млн грн у 2016 році до 37,9 млн грн минулого року, або у 4,2 раза», – зазначив очільник Мін’юсту.

Він наголосив, що це не просто статистика, а реальні кошти, які підуть на ремонт доріг, будівництво дитячих садочків і амбулаторій, на вирішення найбільш гострих проблем громадян.

Окрім цього, очільник Мін’юсту мав зустріч з представниками громадських організацій та активними громадянами, яким презентував нові електронні сервіси Уряду.

«Нова послуга з реєстрації ТОВ в режимі он-лайн дає можливість не лише зареєструвати нове товариство, а й перереєструвати старе, використовуючи модельний статут. Окрім цього, дистанційно можна вказати найменування, керівництво, обрати види діяльності, збільшити розмір статутного капіталу та скликати загальні збори. Наше головне завдання – спростити життя бізнесу і створити умови для додаткових інвестицій в українську економіку», – заявив Павло Петренко.

Міністр юстиції також зустрівся з матерями, які самостійно виховують дітей і не могли домогтися виплати аліментів від колишніх чоловіків роками.

«Аліменти – це кошти, які належать дитині. Відмова від виплати аліментів фактично є насильством над дитиною, і ми не можемо допустити цього. Саме тому Мін’юст та Уряд Гройсмана визначили проект #ЧужихДітейНеБуває одним із пріоритетів у своїй роботі», – зауважив він.

За його словами, лише з початку цього року на користь 3868 маленьких чернівчан стягнено 39 мільйонів гривень. По всій Україні з початку року виконавці Мін’юсту забезпечили ліквідацію боргів зі сплати аліментів на суму понад 3,3 млрд грн, а з моменту запровадження ініціативи – майже на 8 млрд грн.

Також очільник Мін’юсту провів зустріч з адвокатами, які співпрацюють з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернівецькій області.

«Адвокати системи БПД – це справжня гордість країни. Це ті люди, які щодня захищають інтереси наших громадян, тим самим доводячи, що право живе в нашій країні, а значить, житиме і держава. За ці роки вони довели, що створення й розвиток системи безоплатної правової допомоги було правильним рішенням, адже нині – це один з найбільш успішних проектів Уряду», – сказав Павло Петренко.

За інформацією: https://www.kmu.gov.ua



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.