Головна  →  Новини  →  21 грудня 2016

У Шевченківському районі відкрився найкращий дитсадочок столиці

У Шевченківському районі відкрився найкращий дитсадочок столиці
21 грудня 2016 року у столиці відбулося урочисте відкриття нового дитячого садочка. Це дошкільний заклад № 423 Шевченківського району, куди діти ходитимуть з радістю. Дитсадочок на вул. Дегтярівській, 43-а поєднав у собі креативний простір та домашній затишок, а його красива та яскрава будівля відтепер прикрашає район старих будинків на Шулявці. На реконструкцію закладу місто виділило понад 51,6 мільйона гривень.
У заході взяв участь мер столиці Віталій Кличко, голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Гаряга, заступники голови КМДА Ганна Старостенко та Олександр Спасибко, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян, депутати Київради, керівники райдержадміністрацій Києва, представники громадськості, місцеві мешканці, керівництво дитячого садочка № 423, працівники, батьки та вихованці закладу.
«Спільними зусиллями влади та місцевої громади вдалося повернути заклад до комунальної власності. Велике спасибі усім за якісну роботу та за справді ефективну взаємодію та гарну колективну працю!» – наголосив голова Шевченківського району Олег Гаряга.
Дитячий заклад на Шулявці відповідає усім сучасним вимогам дошкільної освіти. Будівлю зводили за новими технологіями – з утепленим фасадом та дотриманням усіх норм енергозбереження. Зокрема, економного освітлення та використанням теплонасосів, що дозволить не залежати від енергетичних компаній.
У дитячому садку-яслах № 423 працюватиме 9 груп, розрахованих на 170 вихованців: 1 група дітей ясельного віку від 2 до 3 років; 2 групи дітей молодшого дошкільного віку віком 3-4 років; 3 групи дітей середнього дошкільного віку віком 4-5 років; 3 групи дітей старшого дошкільного віку віком 5-6 років.
Крім того, він має спортивний та музичний зали, теплі спальні та світлі ігрові кімнати, сучасний харчоблок з технологічним обладнанням, пральні та сушильні машини, медичний кабінет, кабінет практичного психолога тощо.
Ще не менш важливо те, що в дитсадочку № 423 створено 62 робочих місця для дорослих.
Нагадаємо, дитсадочок був зведений ще в 1964 році. Але вже понад 20 років не працював за призначенням. До 2014 року будівлю орендувала санітарно-епідеміологічна служба Шевченківського району, а останні два роки вона взагалі не експлуатувалася. У жовтні 2014-го міська адміністрація передала її до сфери управління Шевченківської райдержадміністрації, а та, в свою чергу, вирішила відновити дитячий садок. Оскільки в цьому районі катастрофічно не вистачало дошкільних закладів й батьки змушені були возити своїх дітей далеко від домівки.
Перейти до спискуВерсiя для друку